Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Coalitie Biodiversiteit 2010

Folder Het internationaal jaar van de biodiversiteit 2010

logo English

2010 was het door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. Dat hebben ze niet zomaar gedaan. De aftakeling van de biodiversiteit van ecosystemen moet stoppen. De schade moet, voor zover mogelijk, vóór 2020 hersteld worden.

Donderdag 28 januari ging het Jaar van de Biodiversiteit in Nederland van start in Leiden. Dit viel samenijk met de lancering van het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit, NCB Naturalis. Meer informatie.

Om vorm en inhoud te geven aan het jaar is de Coalitie Biodiversiteit 2010 opgericht. Dit is een landelijk platform waarin overheden, organisaties en bedrijven hun krachten bundelen om de urgentie van het behoud van biodiversiteit onder de aandacht van een breed publiek te brengen.
De coalitie is gevormd onder voorzitterschap van Burgemeester van Maastricht Onno Hoes. HKH Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld is de beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010. Zij zet zich al sinds jaar en dag in voor het herstel van de balans tussen mens en natuur.

Wat is er in 2010 gebeurd?

De coalitie en de partners hebben allerlei activiteiten georganiseerd om biodiversiteit onder de aandacht te brengen en te houden.

  • Op 22 mei was het Wereldbiodiversiteitsdag; kinderen van 6 tot 96 konden die dag overal in Nederland speuren naar biodiversiteit. Meer weten over 22 mei? Klik hier

  • De Coalitie Biodiversiteit 2010 heeft in samenwerking met Openbook.nu 'Proef 't Seizoen' uitgegeven: een seizoensgroentenkalender. De kalender is gedistribueerd via partners.

  • Via social media en www.biobezig.nl voerde de Coalitie Biodiversiteit in december 2010 en januari 2011 een campagne om het Jaar van de Biodiversiteit af te sluiten. Mensen werden door de Biodiva uitgedaagd om iedere week zelf bij te dragen aan biodiversiteit, bijvoorbeeld door een dagje geen vlees te eten of geen eten te verspillen.

  • Met de kortingsbon in de flyer konden mensen korting krijgen bij veel verschillende coalitiepartners, zoals Avifauna, NEMO en Artis.

  • Via een opdrachtenregeling heeft de Coalitie een aantal partners financieel ondersteund bij het uitvoeren van hun projecten.

  • De partners organiseerden bijna elke dag wel iets van lezingen tot fototentoonstellingen en van tuinwedstrijden tot symposia. Een overzicht hiervan, kunt u hier vinden.

Folder Wereldbiodiversiteitsdag 2010 map bevat geen sub-items
Folder Archief: kortingen tijdens het biodiversiteitsjaar map bevat geen sub-items
Folder Archief: startbijeenkomst internationaal jaar voor de biodiversiteit (7 items)
PDF Communicatiehandleiding CBD (Engels) Download