Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Coalitie Biodiversiteit 2010

Folder Papier

Elke Nederlander gebruikt gemiddeld tweehonderd kilo papier per jaar: dat is een halve kilo per dag. De papierindustrie is de op twee na grootste gebruiker van fossiele brandstoffen op de wereld. Bovendien wordt er veel hout gebruikt om papier te maken.

Een simpele manier om het milieu minder te belasten is het recyclen van papier. Niet alleen kost productie van gerecycled papier 64 procent minder energie dan de productie van ‘nieuw’ papier, als de helft van het papier in de wereld gerecycled wordt, besparen we 8,1 miljoen hectare bos: dat zijn zo’n 5,5 miljoen voetbalvelden.

Het beperken van 'papierconsumptie' kan onder andere door:

  • Het opzeggen van de telefoongids
    De meeste mensen zoeken adres- en telefoongegevens inmiddels op via internet.Volgens Kassa! is de gids een papierverslindend medium. En dat terwijl de gids v bij ruim de helft van de ontvangers ongebruikt in de kast ligt te verstoffen.
    De uitzending van Kassa!
    Wie de telefoongids verspilling vindt en hem niet meer wil ontvangen, kan op de site van de telefoongids een formulier of een bon achterin de gids invullen en opsturen.

  • ongewenst drukwerk
    Ongewenst drukwerk, telefonische verkoop en meer voorkomen? Gebruik de opzeghulp van Genoeg.