Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy .
Accepteren en sluiten

Gebied & Diensten

U kan het opzetten van een biodiversiteit actieplan op twee manieren benaderen. Vanuit het ontwikkelen van gebied of vanuit het benutten van een dienst.  

Een gebied ontwikkelen

Wanneer uw BAP betrekking heeft op een gebied waarin verschillende diensten van biodiversiteit worden benut, dan is een participatieve aanpak de beste weg. U krijgt immers met verschillende belangen en belanghebbenden te maken. Door deze actief te betrekken zal het draagvlak voor het BAP groter zijn en staat u er niet alleen voor. In overleg met de ‘gebruikers’ in het gebied kijkt u welke waarde biodiversiteit nu heeft en hoe zij de toekomst van het gebied zien. Welke diensten zou het gebied over 20 jaar moeten leveren? Voor wie? Valt dit te combineren? Wat betekent dit voor de biodiversiteit?

Lees hier meer over het opzetten van een BAP voor een gebied. 

Een specifieke dienst benutten

Wilt u aan de slag met biodiversiteit omdat u een specifieke dienst van biodiversiteit wilt benutten? Zoals het wegvangen van fijn stof of het benutten van het waterbergend vermogen van de natuur. U schrijft uw BAP dan gericht op de betreffende dienst van biodiversiteit en zoekt daar andere belanghebbenden en deskundigen bij (wie is nog meer gebaat bij het wegvangen van fijn stof? Wie weet welke vegetatie zich daarvoor het beste leent?).

Lees hier meer over het opzetten van een BAP voor het benutten van een specifieke dienst.