Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy .
Accepteren en sluiten

Dromen

Dromen over hoe een gebied er over twintig jaar uit zou kunnen zien en de rol van natuur en biodiversiteit hierin. Zonder direct in beperkingen te denken. En met alle belanghebbenden. Dat is de kern van de ‘Dromen’ aanpak. Met biodiversiteit en ecosysteemdiensten als basis voor de kansen die een gebied biedt.

De boer, visser, recreant en ondernemer wonen, werken, leven en recreëren in het gebied. Doordat zij de omgeving goed kennen en het meest bij deze omgeving betrokken zijn, staan hun ideeën centraal. Door middel van droomsessies worden droombeelden voor een gebied opgesteld. Deze vormen de basis voor een gezamenlijke visie en de projecten die deze visie dichterbij brengen.

Wanneer is dromen interessant?

Het gebruik van droomsessies is vooral interessant wanneer naar een gebied gekeken wordt dat verschillende functies levert en daardoor meerdere belanghebbenden kent. Bijvoorbeeld bij het herzien van een bestemmingsplan voor woningbouw of het vormgeven van een structuurvisie. Of wanneer u invulling wilt geven aan een lokaal of regionaal biodiversiteitsbeleid. In een tweetal bijeenkomsten kan al een eenvoudig BAP ontwikkeld worden.

Hoe pak ik het aan?

Werkplan droomsessies