Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy .
Accepteren en sluiten

Brabantse parels van Biodiversiteit

In de provincie Noord-Brabant zijn de ervaringen die in haar gemeenten zijn opgedaan met biodiversiteit opgenomen in het ‘NME-arrangement Brabantse Parels van Biodiversiteit’. Met als doel de waardering van biodiversiteit te vergroten en NME als instrument te verankeren in de Brabantse samenleving. Het arrangement is eigenlijk een coalitie van gebruikers, aanbieders, bestuur en vernieuwers. Deze coalitie:

  • brengt vraag en aanbod bij elkaar;
  • helpt bestuurlijke partijen om ambities om te zetten in daden;
  • zorgt ervoor dat vernieuwingen (maatschappelijk / onderwijskundig) worden geïmplementeerd.

 

Voor het arrangement zijn 44 initiatieven gekozen uit een totaal van 100: de ‘parels’.

Naast dit arrangement organiseert de provincie ook een ‘Beursvoer Biodiversiteit’, waarop partijen kennis kunnen nemen van de verschillende initiatieven en met elkaar in contact kunnen komen voor vervolgactiviteiten (verbinden!). De Beursvloer in 2012 heeft bijvoorbeeld als thema ‘Gezond van Brabantse grond’, waarbij de inzet van biodiversiteit voor de menselijke gezondheid centraal staat. Dit thema is gekozen om de directe samenhang tot uitdrukking te brengen die bestaat tussen biodiversiteit, voedsel en gezondheid.

Lees meer over de Brabantse Parels van Biodiversiteit