Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy .
Accepteren en sluiten

Kansen

Het opzetten van een biodiversiteit actieplan kan kansen en oplossingen bieden voor meerdere maatschappelijke vraagstukken. 

Een BAP heeft als hoofddoel  om de biodiversiteit te versterken, maar ook om biodiversiteit optimaal te benutten. Het is vaak een combinatie van beiden. Een ecosysteem levert vaak meer diensten en kan daardoor een oplossing bieden voor meerdere maatschappelijke vraagstukken. Waarbij het benutten van de ene dienst wel ten koste kan gaan van de andere dienst.

Met een BAP kunt u gericht met een bepaalde dienst aan de slag gaan. Bijvoorbeeld omdat u met biodiversiteit de temperatuur in de stad wilt reguleren. Maar u kunt er ook samen met anderen bepalen welke diensten een gebied idealiter in de toekomst levert.

Wilt u weten welke diensten er zoal zijn? In het verslag van de conferentie ‘Leiden Lekker Groen’ is een overzicht opgenomen: Groene diensten