Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy .
Accepteren en sluiten

Folder Over BAP

Met een Biodiversiteit Actieplan (BAP) kunt u samen met andere belanghebbenden werken aan het versterken van de biodiversiteit in een gebied. Biodiversiteit kan daarnaast worden benut voor maatschappelijke doeleinden. Door een BAP gezamenlijk met anderen te ontwikkelen creëert u niet alleen draagvlak voor het plan, maar benut u ook de kennis en goede ideeën van anderen. U staat er niet alleen voor in de uitvoering.

De waarde van biodiversiteit

Biodiversiteit is van belang voor goed functionerende ecosystemen. Deze ecosystemen leveren de diensten waar we als samenleving gebruik van maken. Diensten in de natuur, op het platteland, maar ook in de stad. Deze diensten dragen bijvoorbeeld bij aan een aangename woonomgeving, een hogere huizenprijs of een gunstige omgeving voor de vestiging van een bedrijf. Maar ook aan werkgelegenheid in de landbouw, visserij of recreatie. In andere woorden, biodiversiteit speelt een belangrijke rol bij het vervullen van maatschappelijke behoeften. Daarom is een Biodiversiteit Actieplan (BAP) van belang.

Download: Ecosysteemdiensten