Folder Beeldbank

Waarom beelden
Biodiversiteit is een tamelijk complex begrip. Het juiste beeld zegt soms meer dan 100 woorden. Bovendien is het in communicatie altijd goed om verschillende manieren om de boodschap over te brengen te combineren. Het gebruik van goed gekozen beelden in je communicatie kan de boodschap kracht bij zetten. De beelden in deze digitale handreiking biodiversiteitcommunicatie zijn openbaar en mogen gebruikt worden voor je eigen communicatiedoeleinden. Verder geven wij hier een (niet-limitatief) overzicht van digitale beeldbanken met biodiversiteitbeelden. Daarbij zijn ook beperkt de voorwaarden voor het gebruik van de beelden vermeld. Zie voor de exacte voorwaarden de informatie op genoemde websites zelf. Naast de hieronder genoemde sites zijn er veel andere internetpagina's waar je gratis beelden kunt downloaden, waaronder beelden van biodiversiteit. Dit neemt niet weg dat het ook kan lonen om te betalen voor beeldmateriaal. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een heel specifiek beeld, of wanneer je beeldmateriaal van zeer hoge kwaliteit nodig hebt. 

Bron Link Inhoud en voorwaarden
Biodiversiteit.NL: het centrale Nederlandse webportaal over Biologische Diversiteit. http://www.biodiversiteit.nl/PhotoArchive/ De beelden in deze databank zijn openbaar.
Convention on Biological Diversity http://www.cbd.int/photos/ Foto's gecategoriseerd:
- CBD-bijeenkomsten
- fauna
- flora
- landen
- traditionele kennis
- landschappen
PhotoBase - FSD http://www.fsd.nl/naturevaluation/76555 Een beeldbank ingedeeld naar ecosysteemdiensten. De beelden mogen gratis gebruikt worden, bij correcte vermelding van auteursrechten.
IUCN http://www.iucn.org/congress_08/live/wcc_photo.cfm Beeldbank ingedeeld naar events.
WNF http://www.wnf.nl/nl/bibliotheek/ Dierenbieb, gecategoriseerd naar:
- zoogdieren
- vogels
- reptielen
- amfibieën
- vissen
- ongewervelde dieren
WWF http://www.worldwildlife.org/sites/photos/galleries.html#pandagallery Fotogalerij ingedeeld in categorieën:
- plaatsen
- soorten
- internationale markten
- projecten
CBD Focal Point ABS http://documents.plant.wur.nl/cgn/pgr/ABSFocalPoint/gallery/index.html Voornamelijk beelden van dieren en planten in de landbouw sector.
Biologica http://www.biologica.nl/content/fotos-0 Beelden gecategoriseerd naar:
- Actueel
- Boodschappen doen
- Culinair
- Dieren op de boerderij
- Landbouw in bedrijf
- Mensen op de boerderij
- Natuur rond de boerderij
- Verse producten
- Woordvoerders
Beeldmateriaal kan via een aanvraagformulier in hoge resolutie opgevraagd worden.
Saxifraga Foundation / ECNC http://www.ecnc.org/publications/freenatureimages Gecategoriseerde beelden:
- dieren
- landschappen
Beelden in lage resolutie kunnen direct van de site gedownload. worden. Beelden in hoge resolutie kunnen per e-mail worden aangevraagd.