Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Aanpak invasieve exoten — samen kom je verder!

Zie alle locaties op de kaart

Het symposium, dat de aftrap vormt van de Week van de Invasieve Exoten, inventariseert de rollen van de overheden, belangenorganisaties, onderzoeksbureaus en burgers bij de aanpak van invasieve exoten.

Download als iCalendar

Periode 17/06/2016
Evenement locatie VVM bureau Arthur van Schendelstraat 800 | Utrecht
Organisator VVM netwerk van milieuprofessionals | sectie biodiversiteit
Evenement URL (link naar website) http://www.vvm.info/?pid=main&id=1080&utm_source=biodiversiteit@utm_medium=web&utm_campaign=0617bio
Contact persoon Sara Jantzen
E-mail adres: bureau@vvm.info
Telefoon: 030-2322989
Thema(s) Groen en tuin , Ecosystemen , Overige
Doelgroep(en) Volwassenen

Een effectieve aanpak van schadelijke uitheemse planten en dieren wint snel aan belang. Zeker nu recent de Europese exotenverordening in werking is getreden. Deze voorziet in regels om de nadelige gevolgen voor de biologische diversiteit van invasieve uitheemse soorten tegen te gaan. Het wordt ook steeds duidelijker dat burgers hierbij een belangrijke rol spelen. Het symposium ‘Aanpak invasieve exoten – samen kom je verder!’ op vrijdagmiddag 17 juni belicht de kansen voor een effectieve bestrijding.

Het symposium, dat de aftrap vormt van de Week van de Invasieve Exoten, inventariseert de rollen van de overheden, belangenorganisaties, onderzoeksbureaus en burgers bij de aanpak van invasieve exoten. Daarbij gaan sprekers ook in op de rol van ICT bij het herkennen en melden van exoten. Uiteraard is er nadrukkelijk aandacht voor de vraag wat er moet gebeuren om de aanpak effectiever te maken, zowel plenair als in workshops.

Tijdens het symposium vindt tevens de presentatie plaats van de juni-editie van Tijdschrift Milieu met een themakatern over invasieve exoten. Hierin gaan diverse auteurs in op aspecten als exotenbeheer, vroegtijdige signalering, de implementatie van de Europese verordening, horizonscanning en risicoanalyse, uitheemse energiegewassen en het belang van educatie over invasieve exoten in groen onderwijs.

Met Wilfried Reinhold (platform Stop invasieve exoten), Hens Runhaar (Universiteit Utrecht & Wageningen UR), Wiebe Lammers (NVWA, team Invasieve exoten) en Maurice de la Haye (Wageningen UR & Zoogdierenvereniging).

VVM-leden € 34,50 / Studentleden € 7,50 / Niet-leden € 67,50 excl. btw