Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Ameland Fietsdag

Zie alle locaties op de kaart

Fietstocht van 16 kilometer over het hele eiland.

Download als iCalendar

Periode 14/05/2010
Evenement locatie Hoofdweg 11, Buren
Organisator Staatsbosbeheer - Rijkswaterstaat - Vogelwachten - Natuurwerkgroep
Bekijk de agenda http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Ameland/Amelander%20fietsdag.aspx
Thema(s) Ecosystemen , Genetische Diversiteit , Overige
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+) , Kinderen, Basisonderwijs , Kinderen, Voortgezet onderwijs
Type Cycling tour Fietstocht

Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer organiseren samen met de Vogelwachten en de Natuurwerkgroep ook in 2010 weer een Fietsdag op Ameland. Er is een aantrekkelijke route uitgezet. Onderweg komt u langs stands van genoemde organisaties en verenigingen die u graag informeren over het moois dat dit eiland te bieden heeft. Er is gelegenheid om vragen te stellen en deel te nemen aan tal van activiteiten rond het thema Mens en natuur. Er is aandacht voor het duinbeheer, u kunt de boorlocatie van de NAM bezoeken, meedoen aan een kennisquiz en nog veel meer.

De circa 16 kilometer lange tocht kunt u geheel in eigen tempo doen. Dankzij de vele tussenstops is het voor jong en oud goed te doen.

Start: tussen 10 en 12 uur. Deelname gratis. Aanmelden: niet nodig. U krijgt een routekaart bij de start. Tip: fietsen zijn te huur bij Kiewiet fietsverhuur. Meer informatie over de boten naar Ameland. Startlocatie: centrum van Buren tegenover Hotel de Klok, Hoofdweg 11 te Buren.