Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Brabant Bijenland: Themabijeenkomst

Zie alle locaties op de kaart

Brabant was ooit een Bijenland, maar het gaat slecht met de bij. Vooral in Brabant was de bijensterfte de afgelopen jaren hoger dan gemiddeld. Hoe kan dat? Wat kunnen we daaraan doen? Bijensterfte is een complex probleem, maar voldoende voedsel en een goede leefomgeving zijn uitermate belangrijk om de bijensterfte te verminderen. Daar kunnen wij in Brabant zeker iets aan doen!

Romée van der Zee volgt als onafhankelijk onderzoekster al jarenlang de bijensterfte, adviseert de overheid en werkt met Europese collega’s aan een studie naar bijensterfte. Zij vertelt wat haar opvalt aan de bijensterfte in Noord-Brabant.

Arie Koster promoveerde als ecoloog, richtte de Bijenhelpdesk op en heeft een lange staat van dienst als kritisch adviseur op het gebied van ecologie en bijen. Hij vertelt hoe openbaar groen een bijdrage kan leveren aan een bijvriendelijker, kleurrijker Brabant.

Peter van de Ven is agrariër én bijenliefhebber. Hij legt uit hoe de agrarische sector kan bijdragen aan een bijvriendelijk Brabant en dat er meer is dan het inzaaien van bloemrijke akkerranden.

Ook aanwezig... Standjes van Food4Bees, Stadsimkerij Beezzzz en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging

Download PDF Brabant BijenlandDownload als iCalendar

Periode 16/11/2013
Evenement locatie Natuurmuseum Brabant Spoorlaan 434 Tilburg
Contact persoon M. Hulshof
E-mail adres: MHulshof@brabant.nl
Thema(s) Groen en tuin , Gezondheid , Ecosystemen , Voeding , Genetische Diversiteit
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+) , Kinderen, Voortgezet onderwijs
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Bijeenkomsten (Conferentie/Lezing/Festival)