Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Expositie ‘Wildernis in Europa’

Zie alle locaties op de kaart

Download als iCalendar

Periode [13/02/2010 - 31/12/2010]
Evenement locatie Aquariumzaal, Artis Artis
Organisator Zoölogisch Museum Amsterdam
Thema(s) Ecosystemen , Genetische Diversiteit
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+) , Kinderen, Basisonderwijs , Kinderen, Voortgezet onderwijs
Type Exposition Tentoonstelling

In een wildernis wonen weinig mensen. Er zijn geen wegen of huizen. De woestijnen en hooggebergten, de oerwouden en toendra's, de ijskappen, de oceanen en de grote moerassen vormen deze wildernis. Alles wat er leeft gaat zijn gang. Hier leven grote dieren als beren, wolven, lynxen, damherten, wisenten en gemzen. Onze soort, de mens, heeft er geen sporen getrokken. Waar is die wildernis in Europa en hoe staat het er mee? De expositie ‘Wildernis in Europa’ van het Zoölogisch Museum Amsterdam in het Aquariumgebouw staat in het kader van het Internationale Jaar van de Biodiversiteit 2010.

Het Zoölogisch Museum van de Universiteit van Amsterdam is een van de twee grote natuurhistorische musea in Nederland en organiseert jaarlijks verschillende wisselende exposities in het Artis Aquarium. De totale collectie omvat ongeveer 13 miljoen geregistreerde objecten en wordt voornamelijk voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt. Het museum heeft naast de museale taken - beheer en behoud van de collecties en tentoonstellen - ook een belangrijke wetenschappelijke en een (universitaire) onderwijsfunctie.