Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Fiets- (17 km) en wandeltocht (4 km) Sieben Quellen

Zie alle locaties op de kaart

Een heerlijke fiets- en wandeltocht waarbij u de gids u de mooiste locaties van het grensoverschreidend gebied laat zien. Uiteraard zal er stil gestaan worden bij de grote biodiversiteit van het gebied.

Download als iCalendar

Periode 22/05/2010
Evenement locatie Hinsbeckerweg 55, Venlo
Organisator Stichting het Limburgs Landschap
Evenement URL (link naar website) http://www.limburgs-landschap.nl
Contact persoon Lia Oosterwijk
E-mail adres: info@limburgs-landschap.nl
Telefoon: 077-4737575
Thema(s) Overige
Doelgroep(en) Volwassenen
Type Cycling tour Fietstocht

Op zaterdagochtend 22 mei om 10.00 uur wordt er vanuit Infocentrum Groote Heide (Hinsbeckerweg 55, Venlo) een fiets- (17 km) en wandeltocht (4 km) georganiseerd.

Voor deze excursie dient u zich van te voren aan te melden bij Stichting het Limburgs Landschap. Aanmelden vóór woensdagmiddag 19 mei 12.00 uur bij voorkeur per e-mail: info@limburgs-landschap.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur: 077 - 4737575.

Deelname is gratis, neem een goede fiets mee en zorg voor stevige wandelschoenen en verzorging voor onderweg. De tocht neemt ongeveer 3,5 uur in beslag.

De fietstocht voert over de Groote Heide, langs de steilrand, via het relatief onbekende natuurgebied de Bemden naar de Sieben Quellen tussen Venlo en Herongen. Onderweg komen we langs bijzondere moerassen omringd met gagelstruiken en onder andere kleine valeriaan. De Sieben Quellen is een gebied met veel bronnen die gevoed worden door regenwater en grondwater van hoger gelegen gebieden. Goudveil en heksenkruid zijn plantjes die profiteren van deze omgeving. De route voert ook langs een indrukwekkende kloof waar vroeger de spoorlijn lag van Venlo naar Straelen die deel uit maakte van de verbinding van Parijs naar Hamburg die er uiteindelijk nooit gekomen is.