Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Fietsroute Waterland 38 km

Zie alle locaties op de kaart

Deze routebeschrijving loodst u langs de mooiste plekken én biedt een aantal leuke weetjes over het gebied.

Download als iCalendar

Periode [01/01/2010 - 01/01/2013]
Evenement locatie Waterlooplein 207, Amsterdam
Bekijk de agenda http://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/Waterland.aspx?tab=Activiteiten
Evenement URL (link naar website) http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Waterland/Fietsroute%20Waterland%2038%20km.aspx
Thema(s) Genetische Diversiteit , Overige
Doelgroep(en) Volwassenen
Type Cycling tour Fietstocht

Op fietsafstand van het Amsterdamse stadsgewoel ligt een uitgestrekt veenweidegebied: Waterland. Boswachter Eric van Gerrevink zette een fietsroute uit vanaf het Waterlooplein.

Van Gerrevink: "Het leuke aan Waterland vind ik dat mens en natuur er zo vanzelfsprekend samengaan. Het land is helemaal door Hollanders met de hand gemaakt. En toch, een landschap waarin het wemelt van dieren en planten, die zich juist hier op hun plek voelen. Grutto's blijven hier lang hangen, want er is volop te eten. En een partner voor de voortplanting is makkelijk te vinden. Het 'Hilton van de grutto' ligt net benoorden het Kinselmeer. Daar broeden ze met tientallen. Een gruttoboer uit Ransdorp is de hotelier. Hij beheert het grasland, alle wensen van de grutto in acht nemend."

"En als u hier toevallig in het weekend bent, is er een leuk extraatje. Neem dan eens het veerpontje naar Holysloot. Langs de Poppendammergauw, 50 m na knooppunt 76, staat het aangegeven. Met de fiets aan de hand kunt u door de wei, over witte loopbruggetjes naar het voetveer. Holysloot is echt een droom van een dorp. Daarna met hetzelfde pontje terug, of de fietsborden volgen naar Durgerdam."

Deze route is afkomstig uit het zomernummer van Onverwacht Nederland (1/2009).
Startpunt: tram- en metrohalte Waterlooplein of Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207, 1011 PG Amsterdam.
Download routebeschrijving (PDF)