Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Gaia Park

Zie alle locaties op de kaart

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaPark Kerkrade Zoo. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven.

Download als iCalendar

Periode [01/01/2010 - 01/01/2013]
Evenement locatie Dentgenbachweg 105, Kerkrade
Organisator Gaia Park
Evenement URL (link naar website) http://www.gaiapark.nl
Thema(s) Ecosystemen , Genetische Diversiteit
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+) , Kinderen, Basisonderwijs , Kinderen, Voortgezet onderwijs
Type Theme park (zoo, children’s farm, etc) Attractie (dierentuin, kinderboerderij, etc)

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaPark Kerkrade Zoo. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaPark is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar “beleven” en “ervaren” centraal staan.

In 2005 opende GaiaPark Kerkrade Zoo haar deuren. Het is het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw is ontworpen en gebouwd. Het resultaat is dan ook bijzonder: weidse vergezichten, een overweldigende natuurbeleving, ruime dierverblijven, spannende architectuur en een gevarieerde diercollectie. Dat alles in het Limburgse heuvellandschap. Dichterbij de natuur kun je in een dierentuin niet komen.

GaiaPark, al tweemaal gekozen tot mooiste dierentuin van Nederland en België, neemt de bezoeker mee op ontdekkingstocht naar het verleden en naar verre landen met exotische dieren. In het regenwoud van Amazonia zie je slingerende en klimmende apen en bontgekleurde vogels. Ontdek in het Afrikaanse Congo de machtige gorilla’s en de rolronde dwergnijlpaarden. Bewonder de lange giraffen, vliegensvlugge cheeta’s en koddige stokstaartjes op de savanne van het Afrikaanse Namibia of loop langs lynxen en wolven, zie de rendieren van de koude toendra, en ontdek in de regenwouden van Amazonia en Congo allerlei soorten apen. Mis ook vooral de Afrikaanse wilde honden en de kolossale neushoorns van de Afrikaanse savanne niet.