Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Groene Kerstlezing met als thema “Nieuwe Wildernis”

De Nederlandse natuurbescherming zal er over een jaar anders uitzien dan nu. De oorzaak is de filmvan Ruben Smit en Mark Verkerk over de Oostvaardersplassen. Voor eens en altijd zal duidelijk worden dat wildernisnatuur in Nederland wèl kan; eindeloze kuddes grazers, dode dieren en de mens op afstand. Dit gebied is niet eens één groot bos geworden, zoals sommigen ons altijd hebben voorgehouden. Nee, in plaats daarvan krijgen we de Oostvaardersplassen, waar je gewoon een film kunt maken waarvan het lijkt alsof ie in Afrika is geschoten. De gevolgen zullen groot zijn. Burgers zullen niet meer zeuren over het eindeloze lijden van dieren, maar zien dat de dood thuishoort in de natuur. De Veluwe zal niet meer natuurgebied nummer 1 zijn - mede als gevolg van het gepruts van een generatie van incompetente gedeputeerden - maar een nog geen veertig jaar oud ‘overhoekje’ in Flevoland, waar het bestuur wèl trots is op de nieuwe natuur. En bovenal moeten we misschien wel constateren dat met weinig geld, wel veel natuur kan worden gerealiseerd.

Ruben zal zijn noeste werk - genaamd ‘De Nieuwe Wildernis’, naar de naam van het tijdschrift dat Tom Bade ooit met Ruud Lardinois heeft opgezet om deze nieuwe natuur te promoten - komen toelichten op de Groene Kerstlezing van Triple E. Op deze avond kunt u ook alvast kijken naar een sneak preview van al dit moois. Daarnaast hebben we verrassende sprekers en zullen we na afloop gezellig met elkaar borrelen en praten over de enorme kansen die we in de toekomst hebben voor natuur in Nederland. Het definitieve programma volgt binnen enkele weken. Kortom, in deze donkere tijden zal onze Groene Kerstlezing een baken van licht zijn en bij uitstek geschikt om alsnog met een goed gevoel het nieuwe jaar in te gaan. En zoals altijd is de entree gratis.

Voorafgaand aan het programma staan vrijwilligers klaar om voor u een rondleiding door het museum te verzorgen. Bovendien wordt in Brasserie Aquarium van het museum voor een hapje en een drankje gezorgd, zodat u het programma niet met een lege maag hoeft te volgen.

DAtum/tijd: 19 december, 17.00-212.00 uur

Download als iCalendar

Periode 19/12/2012
Evenement locatie Nederlands Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28 te Arnhem Nederlands Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28 te Arnhem
Contact persoon Rinette Timmerman
E-mail adres: info@tripleee.nl
Telefoon: 026-3701481
Thema(s) Gezondheid , Ecosystemen
Doelgroep(en) Volwassenen
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Bijeenkomsten (Conferentie/Lezing/Festival)

Programma

17.00 uur Inloop met hapje en drankje in Brasserie Aquarium van het Watermuseum

17.15 uur, 17.45 uur en 18.15 uur

Start rondleidingen door het Watermuseum, o.l.v. vrijwilligers

19.00 uur Opening avondprogramma in de zaal “Watercinema” van het Watermuseum

19.15 uur Tom Bade, directeur Triple E. Tom zal vertellen over kansen voor wildernis in Nederland.

19.45 uur Ruben Smit, ecoloog en filmer. Ruben vertelt over de film “De Nieuwe Wildernis” over de Oostvaardersplassen; tevens krijgt u een preview van de film te zien.

20.30 uur Chris Kalden, directeur Staatsbosbeheer. Chris geeft een reflectie over de maatschappelijke impact van de film en mogelijke gevolgen en kansen voor de Nederlandse natuurbescherming.

20.50 uur Afsluiting

Als avondvoorzitter zal Henk Siepel, professor RUN/WUR, een en ander in goede banen leiden.

Na afloop is er gelegenheid tot borrelen in Brasserie Aquarium.

Samengevat:

Vanaf 17.00 uur Inloop in Brasserie Aquarium van het Nederlands Watermuseum met een hapje en een drankje en tevens de mogelijkheid een rondleiding door het museum te krijgen.

Vanaf 19.00 uur Start van het programma met sneak preview van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ over de Oostvaardersplassen en aansluitend lezingen.

U kunt zich aanmelden bij Rinette Timmerman, per mail (info@tripleee.nl) of telefonisch (026-3701481). Wees er wel op tijd bij, want vol is vol!