Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Houten pad van Theodoor

Zie alle locaties op de kaart

Zet alle zintuigen op scherp en ontdek als spelend en speurend de natuur. Ook leuk voor een verjaardagsfeestje!

Download als iCalendar

Periode [01/01/2010 - 01/01/2013]
Evenement locatie Brink, Orvelte
Organisator Orvelte
Evenement URL (link naar website) http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Orvelte/Houten%20pad%20van%20Theodoor.aspx
Contact persoon
Telefoon: 0593-322335
Thema(s)
Doelgroep(en) Families , Kinderen, Basisonderwijs , Volwassenen
Type Excursion / Children’s quest Excursie / Speurtocht

Het houten pad van Theodoor is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje. In dit verhaal kun je zelf spelen, want dat houten pad bestaat echt. Soms is het pad makkelijk begaanbaar maar verderop moet je oppassen. Soms loopt het pad hoog tussen de bomen en dan weer laag langs het water. Je kunt er Theodoor laten knorren, de vogels laten fluiten en de schapen laten blaten. Je klimt in de holle boom. Je maakt muziek. Je schuilt in de loofhut of in het vossenhol. En wat vooral de ouders zal aanspreken: Het is gratis. Zoals eigenlijk de meeste echte avonturen.

Het houten pad van Theodoor Is te vinden in het museumdorp Orvelte. Vlak buiten het dorp heeft Staatbosbeheer in samenwerking met stichting Drents Landleven een avontuurlijk speelpad laten aanleggen voor de jonge, maar ook de oudere, natuurontdekkers. Daar begon Theodoor zijn zoektocht naar de weide wereld en kunnen wij hem nazeggen dat het drentse landleven zo gek nog niet is.

In Orvelte is ook het boekje met het verhaal verkrijgbaar.Naast het houten pad loopt een pad voor volwassenen.

Startpunt: vanaf de brink in Orvelte staat het Houten Pad van Theodoor goed aangegeven. Het beginpunt ligt ca. 1 km verderop in het bos.