Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Klimaatverandering en hoop, lezing door Sjef Staps

Zie alle locaties op de kaart

“Door je dagelijkse keuzes de wereld een stukje beter maken”

Op 30 januari 2014 om 20.00 uur houdt Sjef Staps een lezing in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Het thema is: hoe hoop te houden op een mooie toekomst als de aarde gevaarlijk dreigt op te warmen en de oceaan verzuurt.


Download als iCalendar

Periode 30/01/2014
Evenement locatie Keizersgrachtkerk Keizersgracht 566, 1017 EM Amsterdam
Organisator Keizersgrachtkerk
Evenement URL (link naar website) http://www.overdecrisisnietsdangoeds.nl
Contact persoon
E-mail adres: info@keizersgrachtkerk.nl
Telefoon: 020-6266868
Thema(s) Overige
Doelgroep(en) Volwassenen
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Bijeenkomsten (Conferentie/Lezing/Festival)

Staps, werkzaam bij het Louis Bolk Instituut voor duurzame landbouw en voeding, is auteur van het boek “Over de crisis niets dan goeds” (uitgeverij Christofoor, 2013). Voor dit boek interviewde hij een brede groep bekende mensen die goed op de hoogte zijn van de huidige ecologische crisis, waaronder oud-politici Jan Terlouw en Ruud Lubbers, chimpansee-onderzoekster Jane Goodall, zanger Herman van Veen en klimaatvoorvrouw Marjan Minnesma. Hij zocht naar de oorzaak van de schijnbaar onverschillige houding van een groot deel van de samenleving ten opzichte van de crisis rond klimaat en biodiversiteit. Hoe groot is de urgentie? Welke hoopgevende ontwikkelingen zijn er? Hoe kan iedereen vandaag werken aan betere toekomst? Wat dat laatste betreft zegt Staps: bijvoorbeeld door je dagelijkse keuzes. Welke producten koop je wel en niet, wat doe je in je vrije tijd, hoe verplaats je je door de stad.

Op deze avond zal Staps vertellen over zijn boek en zijn eigen analyse van de klimaatproblematiek. Bovendien gaat hij in op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg, waaraan hij verbonden is via de Stoutenburg Academie, de inhoudelijke denktank van dit project.

De ingang van de Tuinzaal van de kerk zit rechts van het grote portaal; toegang gratis, aanvang 20u

Meer informatie over het boek en de spreker: www.overdecrisisnietsdangoeds.nl

Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 1017 EM Amsterdam