Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Nachtvlindernacht in Amstelveen

Zie alle locaties op de kaart

Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen tijdens de Amstelveense Nachtvlindernacht op vrijdag 10 september in de omgeving van Bezoekerscentrum Het Amsterdamse Bos (voorheen De Molshoop) in het Amsterdamse Bos op zoek naar vlinders die je overdag niet zult zien.

Download als iCalendar

Periode 09/10/2010
Evenement locatie Bosbaanweg 5, Amstelveen Bosbaanweg 5, Amstelveen
Organisator NME Amstelveen
Bekijk de agenda http://www.amstelveen.nl
Contact persoon NME Amstelveen
E-mail adres: nme@amstelveen.nl
Telefoon: 020 - 545 61 00
Thema(s) Ecosystemen
Doelgroep(en) Families , Kinderen, Basisonderwijs , Volwassenen
Type Excursion / Children’s quest Excursie / Speurtocht

Met behulp van een smeerseltje van appelstroop en bier op bomen gaan we proberen om nachtvlinders te lokken. Maar we hebben ook een lamp die ultraviolet licht geeft waar deze vlinders op af komen. De vlinders vangen we in een speciaal potje waarvan de deksel een vergrootglas is. Misschien komen we er zelfs achter om welke soort het gaat. Na afloop laten we de vlinders natuurlijk weer vrij in het bos. Waarschijnlijk vliegen er ook verschillende soorten vleermuizen rond waarvoor de nachtvlinders een lekker hapje vormen. De vleermuizen gaan we proberen te horen met de een bat-detector. Die zet de onhoorbaar hoge geluidjes van de vleermuizen om in piepjes die mensen wel kunnen horen. De avond wordt verzorgd door Niek van Dijk van de afdeling Natuur en Milieu Educatie (NME) van de Gemeente Amstelveen. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen die allemaal een volwassen begeleider mee mogen nemen.

Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen tijdens de Amstelveense Nachtvlindernacht op vrijdag 10 september in de omgeving van Bezoekerscentrum Het Amsterdamse Bos (voorheen De Molshoop) in het Amsterdamse Bos op zoek naar vlinders die je overdag niet zult zien. Nachtvlinders komen pas te voorschijn als het donker is. Daarom beginnen we pas om 21.00 uur en gaan we door tot circa 23.00 uur of nog later: je hoeft de volgende dag toch niet naar school!  Aanmelden moet voor vrijdag 21 september 16.30 uur bij het bezoekerscentrum T: 020 - 545 61 00