Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Natuurspreekuur

Zie alle locaties op de kaart

Natuurkenners vertellen over en demonstreren hun specialiteit, determineren natuurvondsten en beantwoorden vragen. Voor jong en oud.

Download als iCalendar

Periode 05/05/2010
Evenement locatie Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345, Rotterdam Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345, Rotterdam
Organisator Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Bekijk de agenda http://www.nmr.nl/nmr/home.do
Evenement URL (link naar website) http://www.nmr.nl/nmr/pages/showPage.do?instanceid=20&itemid=8638&style=default
Contact persoon Moeliker
E-mail adres: info@nmr.nl
Telefoon: 010 4364222
Fax: 010 4364399
Thema(s) Genetische Diversiteit , Overige
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+) , Kinderen, Basisonderwijs , Kinderen, Voortgezet onderwijs
Type Museum / Visitors centre Museum / Bezoekerscentrum

Natuurspreekuur: Insecten, 5 mei 14.30 uur

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam houdt elke eerste woensdagmiddag van de maand een spreekuur voor museumbezoekers over natuuronderwerpen. Elk spreekuur heeft een ander thema. Tijdens het Natuurspreekuur krijgen bezoekers eerst een korte introductie van een expert over het onderwerp. Hierbij worden altijd bijzondere collectiestukken getoond. Aansluitend is er tijd voor vragen en kunnen bezoekers eigen meegebrachte natuurvondsten op naam laten brengen. Is een vondst op naam gebracht, dan wordt een heus determinatierapport uitgereikt.

Het volgende Natuurspreekuur is op woensdag 5 mei 2010 om 14.30 uur en heeft insecten als onderwerp. Wat is dat voor raar insect in de tuin? Is het een spillebeenvlieg, wortelvlieg of wolzwever? Wat vliegt daar voor bijzondere vlinder? Insecten zijn er altijd en overal, ook in de stad. Hoe doe je insectenonderzoek, en waarom zijn juist insecten zo leuk? Dat zal uitvoerig verteld en gedemonstreerd worden door insectenkenner Wouter Moerland. Dan is er tijd voor vragen en zal de deskundige zich buigen over de meegebrachte vondsten, waarnemingen en foto’s.

Het Natuurspreekuur is er voor jong en oud. Er is ruimte voor maximaal 30 personen: vol is vol. Inschrijven kan in het museum bij de kassa of telefonisch: 010 4364222.

Kosten: een toegangskaartje voor het museum (geen extra kosten voor het spreekuur). Op woensdag is het museum altijd gratis voor kinderen t/m 15 jaar.

 Het volgende Natuurspreekuur is op woensdag 2 juni en gaat over wilde planten.