Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Ondernemen met biomassa: hulp en handel - debat

Zie alle locaties op de kaart

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen Agentschap NL) organiseert in samenwerking met debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam een debat over ondernemen in duurzame biomassa. Vragen die aan bod komen zijn: Ondernemen in duurzame biomassa: is dit handel of hulp? Of – mits duurzaam uitgevoerd – allebei? Maar wat is duurzaam en wat is daarvoor nodig? Wat hebben we op dit gebied geleerd? En wat zijn de vooruitblikken voor de toekomst?

Wanneer? Maandag 10 februari 20:00 uur

Download als iCalendar

Periode 10/02/2014
Evenement locatie De Rode Hoed Keizersgracht 102, Amsterdam
Organisator Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Evenement URL (link naar website) http://www.rvo.nl/actueel/evenementen/hulp-en-handel-het-duurzame-biomassa-debat
Contact persoon
E-mail adres: info@rodehoed.nl
Telefoon: 020 - 638 56 06
Thema(s) Overige
Doelgroep(en) Volwassenen
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Bijeenkomsten (Conferentie/Lezing/Festival)

Sprout Challenger Day

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert in samenwerking met debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam een debat over ondernemen in duurzame biomassa. Vragen die aan bod komen zijn: Ondernemen in duurzame biomassa: is dit handel of hulp? Of – mits duurzaam uitgevoerd – allebei? Maar wat is duurzaam en wat is daarvoor nodig? Wat hebben we op dit gebied geleerd? En wat zijn de vooruitblikken voor de toekomst?

Onder leiding van Clairy Polak gaat een panel van ondernemers, financiers, politici en NGO’s in debat over duurzame biomassa. De nota van het ministerie van Buitenlandse Zaken - ‘Wat de wereld verdient: Een nieuwe agenda voor hulp, handel en investeringen’ - is hierbij het uitgangspunt.

In het panel o.a.: Harold Martina (GMSP/Colombia/trapisches), René van Venendaal (BTG), Eric van den Heuvel (Argos), Silvan de Boer (Eneco), Sander van Bennekom (Oxfam/Novib), Danielle van Nie (Natuur en Milieu), Heleen van den Hombergh (IUCN), Daan Dijk(Rabobank), René Leegte (VVD-Kamerlid), Pjotr Schade (Everest Energy), Winfried Rijssenbeek (Fact foundation), Dorette Corbey (Commissie Corbey), Arjen Brinkmann (Brinkmann Consultancy) en Wolter Elbersen (WUR).

De Nederlandse programma's voor duurzame biomassa
In opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken hebben 40 projecten binnen de Nederlandse programma's voor duurzame biomassa volop ervaring opgedaan met de verduurzaming van de biomassaketen voor energie. Nu bijna alle projecten zijn afgerond, is het tijd om de ervaringen en lessen te delen.

De Nederlandse programma’s voor duurzame biomassa

In opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken hebben 40 projecten binnen de Nederlandse programma’s voor duurzame biomassa volop ervaring opgedaan met de verduurzaming van de biomassaketen voor energie. Nu bijna alle projecten zijn afgerond, is het tijd om de ervaringen en lessen te delen!

Aanmelden

De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar kaarten@rodehoed.nl.