Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Pratende Planten & Ochtendurine - Première

Op 2 november gaat de documentaire  Pratende Planten & Ochtendurine  in première.  Wij nodigen u van harte uit om bij deze feestelijke middag aanwezig te zijn!

De vertoning vindt plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur in filmtheater ’t Hoogt, Hoogt 4 in Utrecht. Aansluitend is er een borrel.

De documentaire Pratende Planten & Ochtendurine  is gemaakt in opdracht van CSG Centre for Society and the Life Sciences door Bromet & Dochters.  In de film worden drie winnaars van de Designers & Artists 4 Genomics Award (DA4GA) gevolgd. Tiddo Bakker, Mike Thompson en Susana Camara Leret kregen alle drie de unieke kans om met genomicswetenschappers samen te werken aan de ontwikkeling van een  BioArt-installatie. Deze kunstwerken zijn op dit moment te bewonderen in de tentoonstelling DA4GA in Naturalis in Leiden.

Camjo (camera-journaliste) Saskia Gubbels filmde Tiddo, Mike & Susana in de periode van prijsuitreiking tot tentoonstelling. Dit resulteerde in een documentaire waarin is te zien hoe de designers samenwerken met onderzoekers, hoe ze design en wetenschap met elkaar combineren tot een geheel, en hoe ze hun best doen om hun eigen vragen en bevindingen op tijd om te zetten in een publieksvriendelijke installatie.

De documentaire gaat op vrijdag 2 november in première, en is daarna beschikbaar voor vertoningen in het hele land. Meer informatie over de film, de achtergronden, en hoe u zelf een vertoning in huis kunt halen is vanaf 2 november te vinden op de website www.talkingplantsmorningurine.nl .

Download als iCalendar

Periode 02/11/2012
Evenement locatie Theater 't Hoogt Hoogt 4, Utrecht
Organisator CSG Centre for Society and the Life Sciences, Radboud University, Nijmegen
Evenement URL (link naar website) http://www.talkingplantsmorningurine.nl
Contact persoon Olga Crapels
E-mail adres: crapels@society-lifesciences.nl
Telefoon: 024 365 27 35
Thema(s) Overige
Doelgroep(en) Volwassenen
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Bijeenkomsten (Conferentie/Lezing/Festival)

In ’t Hoogt is plek voor een beperkt aantal gasten.  Mocht u naar de première willen komen, meldt u zich dan voor 26 oktober aan bij Olga Crapels  crapels@society-lifesciences.nl.

De première van deze film is onderdeel van Shaking Science! 30 dagen life sciences & samenleving in gesprek. Shaking Science! wordt georganiseerd door CSG Centre for Society and the Life Sciences. Meer informatie over alle activiteiten kunt u vinden op www.shakingscience.nl.