Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Tentoonstelling 'Dier en plant als migrant'

Zie alle locaties op de kaart

Wil je meer te weten komen over het verhuizen van planten en dieren? Met allerlei leuke doe-opdrachten ontdek je waarom deze dieren en planten verhuizen.

Download als iCalendar

Periode [18/02/2010 - 24/12/2010]
Evenement locatie Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout, Belgiƫ
Organisator Vlaamse overheid, NEC De Vroente
Bekijk de agenda http://www.devroente.be
Evenement URL (link naar website) http://www.devroente.be
Contact persoon
E-mail adres: devroente@lne.vlaanderen.be
Telefoon: 0032-3/620.18.30
Thema(s) Ecosystemen , Genetische Diversiteit
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+) , Kinderen, Basisonderwijs , Kinderen, Voortgezet onderwijs
Type Museum / Visitors centre Museum / Bezoekerscentrum

Migreren betekent verhuizen. Mensen zijn misschien de meest verwoede migranten van alle le­vende wezens. Al vanaf de prehistorie trekken mensen de wereld rond op zoek naar een betere plaats om te leven. Planten en dieren zijn ook met de mensen mee verhuisd. De risico’s en de schade voor andere planten en dieren en de economie is groot. Daarom is het beter om te voorkomen dat er planten en dieren verhuizen door toedoen van de mens.

Wil je meer te weten komen over het verhuizen van planten en dieren? Met allerlei leuke doe-opdrachten ontdek je waarom deze dieren en planten verhuizen. Daarnaast zijn er nog een aantal foto’s en verrassende weetjes van andere dieren. Wedden dat je op je volgende wandelingen beter om je heen kijkt en je afvraagt waar dit dier of plant vandaan komt?