Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event VLINDERTENTOONSTELLING

Zie alle locaties op de kaart

Vanaf 7 april tot en met 30 juni is in het bezoekerscentrum Wolfslaar de tentoonstelling vlinders te bezichtigen. De tentoonstelling is geschikt voor groep 1 tot en met 8.

Download als iCalendar

Periode [04/07/2010 - 30/06/2010]
Evenement locatie Wolfslaardreef 95, Breda
Organisator MEC Breda
Evenement URL (link naar website) http://www.mecbreda.nl/
Contact persoon
E-mail adres: bezoekerscentrumwolfslaar@breda.nl
Telefoon: (076) 529 44 59
Thema(s) Genetische Diversiteit
Doelgroep(en) Families , Kinderen, Basisonderwijs
Type Exposition Tentoonstelling

Vlinders spreken tot de verbeelding. Ze zijn zacht, teer en geweldig kleurrijk. Kinderen zijn er dol op, worden stil als ze naar ze kijken. Waarom zijn vlinders nou zo bijzonder?  De dagen lengen, het gras ruikt, en in de tuin is het een leven van jewelste. Op een zonnige dag beginnen de bloemen te geuren en de vlinders fladderen je tegemoet. Is het waar dat we bij het zien van een vlinder blij worden? Kinderen wel. Het zien van een vlinder brengt altijd vreugde met zich mee.

 Maar wat weten we nou eigenlijk van vlinders? Komen alle soorten overal voor, of hebben ze een speciale plant nodig. Zijn er stadsvlinders of alleen vlinders die in de duinen voorkomen? En hoe zit dat nu met de verpopping, hoe ziet een pop er uit, hoelang zitten poppen in hun cocon?  Deze fleurige tentoonstelling leert de kinderen van alles over vlinders. In een vlinderkast worden koolwitjes gekweekt. In de interactieve objecten zoals puzzels, voelgaten en geurobjecten, wordt spelenderwijs ervaren hoe het leven van diverse vlinders zich ontvouwt. Maar dat is nog niet alles wat er te doen en te zien is. Er is een interactief computerspel, een reuze 3D puzzel-rups, etc.

Vanaf 7 april tot en met 30 juni is in het bezoekerscentrum Wolfslaar de tentoonstelling vlinders te bezichtigen. De tentoonstelling is geschikt voor groep 1 tot en met 8.