Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Vogelkijkwand Holtveen

Zie alle locaties op de kaart

Voor vogelliefhebbers zijn er kijkhutten en –schermen op de mooiste uitkijkpunten in de natuurgebieden.

Download als iCalendar

Periode [01/01/2010 - 01/01/2013]
Evenement locatie Oude Postweg 12, Spier
Organisator Staatsbosbeheer
Evenement URL (link naar website) http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Dwingelderveld/Vogelkijkwand%20Holtveen.aspx
Thema(s) Overige
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+)
Type Outdoor activities Buitenactiviteiten

Ongestoord vogels kijken. Speciaal daarvoor zijn er de vogelkijkhutten en –wanden. U vindt ze in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer op de mooiste plekken met prachtig uitzicht.
In het Dwingelderveld ligt langs het Commissaris Cramerpad (fietspad) bij het Holtveen een vogelkijkwand. Het Holtveen is een smal veengebied ontstaan in een slenk. Vanuit de kijkgaten kijkt men uit over de uitgegraven veenputten.

Routebeschrijving
Vanaf het Oriëntatiecentrum (adres: Oude Postweg 12, 9417 TG Spier) kan men per fiets of wandelend naar de vogelkijkwand.
- Per fiets: weg oversteken richting Lhee, Pesse, Hoogeveen, Ruinen. Van hieruit het betonnen fietspad volgen. U komt dan langs de vogelkijkwand.
- Te voet: volg de rode route tot voorbij de grondwatermeter en het informatiepaneel over het Holtveen. Vanaf hier volgt u ongeveer 600 m het fietspad. Terug gaat u verder op de plek waar u de rode route verlaten heeft. De rode route is 6 km lang, met het stuk naar de vogelkijkwand erbij 7,2 km.

Meer informatie via vogelkijkhut.nl