Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Wandelroutes Westerschouwen

Zie alle locaties op de kaart

Wandelroutes, 3km, 7km, 13km.

Download als iCalendar

Periode [01/01/2010 - 01/01/2013]
Evenement locatie Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen
Organisator Staatsbosbeheer
Evenement URL (link naar website) http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Schouwen%20Duiveland/Wandelroutes%20Westerschouwen%206-10%20km.aspx
Thema(s) Overige
Doelgroep(en) Volwassenen
Type Walking-tour Wandeling

Het voorjaar is een prachtige tijd voor een wandeling door Westerschouwen in Zeeland. Hoge duinpaden wisselen af met dicht loofbos vol zangvogels en valleien met meertjes. En aan het eind van een tocht is het heerlijk uitwaaien langs het strand.

 

 

In boswachterij Westerschouwen heeft Staatsbosbeheer u verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De routes gaan over zandpaden en leiden u langs de mooiste plekken van de boswachterij. Let er wel op dat u de paaltjes steeds aan uw rechterhand houdt. De hoge kant van de schuin afgezaagde markeringspaaltjes wijst altijd in de richting die u moet gaan. Vanuit de Excursieschuur zijn alle routes bewegwijzerd.

  • Hoekeputjetocht (7 km, wit). Dwars door een van de oudste delen van de boswachterij, met door de wind vormgegeven bos. De houten brandtoren biedt een schitterend uitzicht. Verder door loofbos.
  • Foxdalwandeling (3 km, rood). Door een vochtig diep , rijkbegroeid dal met in het najaar veel paddenstoelen.Het laatste deel van de wandeling gaat langs de oude kweektuin waar vroeger het plantmateriaal werd gekweekt.
  • Op de kop van Schouwen ligt de boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland. Boswachter Dirk Fluijt zette hier een route van 13 km uit. Tussen de bomen ritselt het overal van het leven en ruist voortdurend de branding op de achtergrond. En aan het eind van de tocht is het heerlijk uitwaaien langs het strand. Routebeschrijving (PDF)

Startlocatie: Excursieschuur Westerschouwen