Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Wandelroutes Landgoed Loenen en Strandpark Slijk-Ewijk

Zie alle locaties op de kaart

Drie gemarkeerde wandelingen.

Download als iCalendar

Periode [01/01/2010 - 01/01/2013]
Evenement locatie Loenensestraat 1, 6677 PL Slijk-Ewijk
Organisator Staatsbosbeheer
Evenement URL (link naar website) http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Betuwe/Wandelroutes%20Landgoed%20Loenen%20eo.aspx
Thema(s) Overige
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+) , Kinderen, Basisonderwijs , Kinderen, Voortgezet onderwijs
Type Walking-tour Wandeling

Het gevarieerde landschap op en rond Landgoed Loenen en strandpark Slijk-Ewijk in de Over-Betuwe biedt tal van wandelmogelijkheden. Er zijn drie gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Gekleurde paaltjes wijzen u de weg langs te mooiste plekken.

  • Wandelroute De Loenense Buitenpolder (blauw, 5,8 km) Buitendijks ligt de Loenense Buitenpolder. De weilanden zijn door Staatsbosbeheer verpacht aan agrariërs, die ze in het voorjaar maaien voor het hooi. Later in het seizoen worden de weilanden begraasd door vee. De wandelroute loopt via het pad richting de zomerdijk en volgt daar de Waal. In het gebied liggen twee wielen: Zwarte Kuil en Grote Kolk. Ze zijn ontstaan door dijkdoorbraken en vertellen de geschiedenis van de strijd tussen mens en water.
  • Wandelroute Rondje Landgoed (groen, 3,7 km) Deze route leidt u over het Landgoed Heerlijkheid Loenen. Het landgoed bestaat al meer dan duizend jaar en ligt aan de Waal in een uitgestrekt natuurgebied. Het adelijk huis wordt omring door een natte essen- en eikenbos.
  • Wandelroute Rondje Strandpark (rood, 5,0 km) De route loopt rond de zuidplas van recreatiegebied Strandpark Slijk-Ewijk. Onderweg vindt u infopanelen met wetenswaardigheden over het gebied. Een opvallend onderdeel van de route is de vlonderbrug over een moeraszone. Met de aanleg van een moeraszone is de oorspronkelijke functie van de Noordwal als achterkade van Landgoed Loenen weer zichtbaar.

Startpunt: landwinkel De Grote Doorn, Loenensestraat 1, 6677 PL Slijk-Ewijk, T 0481-482281.  Bij het startpunt is parkeergelegenheid. Honden mogen mee, op Landgoed Loenen aangelijnd.

Meer informatie: download folder.