Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Wandelroutes Meierij

Zie alle locaties op de kaart

Drie wandelroutes door natuurgebied Meierij

Download als iCalendar

Periode [01/01/2010 - 01/01/2013]
Evenement locatie Schaijkse Dreef, Nistelrode.
Organisator Staatsbosbeheer
Evenement URL (link naar website) http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Meierij/Wandelroutes%201-5%20km.aspx
Thema(s) Groen en tuin , Genetische Diversiteit , Overige
Doelgroep(en) Families , Volwassenen , Ouderen (65+) , Kinderen, Basisonderwijs , Kinderen, Voortgezet onderwijs
Type Walking-tour Wandeling

Rust en stilte, een afwisseling van bossen, heidevelden, beekdalen, stuifduinen, wijstgronden, vennen en oude Brabantse boerderijen: dat zijn de kenmerken van de Maashorst. Dit gebied ten zuidoosten van Oss dankt zijn naam aan het geologische begrip horst: hoger gelegen gebied. Daar tegenover staat het begrip slenk: laag gebied. Deze hoogteverschillen worden veroorzaakt door breuken in de aardkorst. Het eerste deel van zijn naam komt van de rivier de Maas. Voordat de krachten in het binnenste van de aarde meer dan 100.000 jaar geleden de horst vormden, liet de toen nog breeduit stromende Maas hier grof grindrijk zand achter.

  • Kanonsbergroute (geel, 4,5 km). Start: P-plaats, Nistelrode. Leidt u door een gebied waar slecht naaldbos heeft plaatsgemaakt voor het grootste heidegebied van de Maashorst. De kudde Kempische heideschapen is hier vaak te vinden.
  • Palmenroute (blauw, 4,5 km). Start: P-plaats Schaijkse Dreef, Nistelrode. Gaat door bossen en over heide en u komt schapen tegen in een gebied dat kort geleden nog voor de landbouw werd gebruikt. 
  • Brobbelbiesroute (oranje, 9 km). Start: P-plaats Slabroek, Heideweg, Nistelrode. Voert dwars door het grootste begrazingsgebied van de Maashorst. In het voorjaar en zomer is het hier één grote bloemenzee.