Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

Event Wandelroutes Schotsman 6-10 km

Download als iCalendar

Periode [01/01/2010 - 01/01/2013]
Evenement locatie Schotsmanweg, Kamperland
Organisator Staatsbosbeheer
Evenement URL (link naar website) http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Veerse%20Meer/Wandelroutes%20Schotsman%206-10%20km.aspx
Thema(s)
Doelgroep(en)

De gemarkeerde wandelroutes van Staatsbosbeheer leiden u langs de mooiste plekjes van natuurgebied Schotsman aan het Veerse Meer. Na de afsluiting van de laatste dam (rond 1961) veranderde een groot schorrengebied met hier en daar wat duinvorming in een natuurterrein. Op de schrale, zandige bodem is het nu in het voorjaar blauw en paars van de orchideeën. Op de nattere plekken groeit duizendguldenkruid en parnassia en in de dichte bosjes die het open terrein afwisselen, broeden wielewalen, houtsnippen en ransuilen.

  • Groene route (6 km). Startpunt: noordelijke P-plaats, Schotsmanweg, Kamperland. Deze wandeling gaat niet overal over comfortabele paden, maar laat u wel alle interessante plekken van De Schotsman zien, waaronder schorren en duintjes, die worden begraasd door Schotse Hooglanders.