Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News 1 april: translate for animals

Google begint vandaag met de revolutionaire campagne om zelfs verschillende soorten met elkaar te laten praten: Translate for Animals. Een mooi gemaakte 1 april grap, waar waarschijnlijk maar weinigen ingetrapt zijn.

Publicatiedatum 01/04/2010

"Het bedrijf Google vindt het erg belangrijk dat informatie universeel toegankelijk is. Taal is een grote uitdaging voor dit wereldwijde bedrijf. Google begint vandaag met de revolutionaire campagne om zelfs verschillende soorten met elkaar te laten praten: Translate for Animals." zo luidde een bericht van google vandaag.

De 1 aprilgrap wordt voor het eerst vermeld in een Franse bron in 1508. De eerste vermelding in een Nederlandse bron dateert uit 1539 te Gent, een gedicht van de rederijker Eduard de Dene. Het is een parodie op ‘1 april’ waarin een knecht het plan van zijn heer om hem te verzenden doorziet. De geschiedenis gaat dus tenminste terug tot het begin van de zestiende eeuw. De wijde verspreiding van het verschijnsel wijst echter op een hogere ouderdom.

Andere grappen uit 2010:

    * Diergaarde Blijdorp gaat zijn haaien muilkorven

    * De dierenbescherming is tegen het misbruik van dierennamen in woorden en gezegdes.

    * Wikipedia meldt dat er vanwege een lek in de Large Hadron Collider een zwart gat is ontstaan in Rotterdam.