Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News 10 dagen geen flesjes

Kraanwater moet ons favoriete drankje worden, als het aan de Dopper ligt. Vanaf 1 oktober roept De Dopper ons op om 10 dagen kraanwater te drinken. Doet u ook mee?

Publicatiedatum 20/09/2010

De Dopper roept iedereen op om vanaf 1 oktober te stoppen met het kopen van wegwerpflesjes. Dus geen mineraalwater, maar ook geen ontbijt-, fruit-, sport-, energie- en frisdranken. Als u 10 dagen vooral kraanwater drinkt, scheelt dat afval, euro’s en calorieën.

De Dopper
Verschillende industrieel ontwerpers deden mee aan een ontwerpwedstrijd om een duurzaam flesje te ontwerpen. Het winnende ontwerp,de Dopper, is sinds deze zomer te koop in heel Nederland. Wie het flesje koopt, helpt mensen in ontwikkelingslanden aan veilig drinkwater, omdat een deel van de opbrengst van het flesje naar Simavi gaat.

 ‘Lekker Hollands kraanwater verdient volgens de Dopper een mooi, duurzaam flesje’, zegt Dopper-initiatiefnemer Merijn Everaarts van Harlem Legacy. ‘Dat veel mensen het daarmee eens zijn, merkte ik al tijdens de flashmobs voor kraanwater, die we aan het begin van dit jaar organiseerden. Die trokken honderden mensen die iets willen doen aan de berg plastic-afval van flesjes. We hebben vervolgens een wedstrijd uitgeschreven om het ideale hervulbare flesje te ontwerpen. Het heeft echt indruk op me gemaakt dat een aantal talentvolle industriële ontwerpers meededen, gewoon voor de eer en uit betrokkenheid. Bij de inzendingen zaten verschillende bruikbare ontwerpen waar we echt blij van werden. Het winnende ontwerp voldoet helemaal aan de wensen voor dé Dopper: duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en echt mooi.

App voor mobiele telefoons
Tijdens de bekendmaking van het winnende ontwerp werd ook de Dopper app voor mobiele telefoons gelanceerd. Met deze applicatie kunnen gratis watertappunten over de hele wereld gevonden worden. Van waterfonteintjes (‘happertjes’) tot restaurants waar ze gratis water schenken. Maar ook winkels, kantoren en de meest uiteenlopende bedrijven of particulieren die graag even de kraan open draaien om een flesje bij te vullen. Everaarts: ‘De Dopper-app is net als kraanwater gratis, maar er zit een knop op om heel eenvoudig te doneren aan Simavi. Ik hoop natuurlijk dat heel veel gebruikers die knop zullen gebruiken.’


Meer informatie is te vinden op www.dedopper.nl
Deel uw succes, twijfel, vragen en wat je maar wilt op twitter met de hashtag: #10dgn