Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News 10 voor 12! Actie voor vlinders

Vlinders zijn al jaren de sterkst bedreigde diergroep van ons land. Ondanks de inspanningen die De Vlinderstichting al meer dan vijfentwintig jaar levert, staan veel dagvlindersoorten op het punt uit ons land te verdwijnen. Daar kan NU nog iets aan gedaan worden. Het is nog net geen vijf, maar wel tien voor 12!

Publicatiedatum 15/11/2010

De Vlinderstichting heeft een plan gemaakt om te voorkomen dat er nog meer vlindersoorten uit ons land gaan verdwijnen. We gaan ervoor zorgen dat over 10 jaar de 12 sterkst bedreigde soorten weer ten minste 10 populaties hebben.

Kom ook in actie!

Door het adopteren van een van de 12 speerpuntsoorten kunt u bijdragen. Op de website van de vlinderstichting staan de vlinders vermeld die we mede dankzij uw bijdrage kunnen helpen. Dus: ligt een soort u na aan het hart? Of woont u in de buurt van een populatie van een van deze bedreigde soorten? Adopteer een vlinder! Het gaat onder andere om het spiegeldikkopje, pimpernelblauwtje en het veenhooibeestje.

Het volledige plan van de vlinderstichting is hier te vinden. 10 voor 12 is ook te volgen via Twitter.