Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Aandacht voor Oceanen op SAIL Amsterdam 2010

SAIL Amsterdam 2010 vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus 2010 op en rond het IJ. Voor iedereen die wil weten wat er zich afspeelt ónder de kiel van schepen, is er tijdens SAIL ook ruim aandacht voor oceanen.

Publicatiedatum 06/08/2010

SAIL Amsterdam is het grootste, gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland.Het hart van SAIL wordt gevormd door de indrukwekkende vloot van Tall Ships, varend erfgoed, moderne schepen, marineschepen en replica’s. Daarnaast vindt er een dagelijks wisselend programma plaats van allerlei culturele en sportieve activiteiten. Het thema van 2010 is: een nautische ontmoeting tussen verleden, heden en toekomst.
SAIL Amsterdam 2010 vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus 2010 op en rond het IJ.

Voor iedereen die wil weten wat er zich afspeelt ónder de kiel van schepen, is er tijdens SAIL ook ruim aandacht voor oceanen:

Ocean Experience
In Club PANAMA kun je kijken naar een 30 minuten durende show over de rijkdommen en mysteries van oceanen. De duizelingwekkende beelden van ruim honderd topfotografen en filmmakers uit de hele wereld nemen de bezoeker ook mee naar Bonaire.
De show laat niet alleen zien hoe mooi oceanen zijn, maar ook wat zij voor de mens betekenen en wat we kunnen doen om ze te beschermen. De Ocean Experience wordt begeleid door de Londense band Kerr.
Gratis.Vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus om 14:00 en 16:00 uur.
Aanmelden: sail@antinea-foundation.org

Safe Haven for Children
Zaterdagochtend fungeert de theaterzaal van PANAMA als Safe Haven for Children. Speciaal voor kinderen is er van 10:00 tot 12:00 uur een kleurwedstrijd. Iedereen wint, want de kleurplaten worden meteen op Facebook geplaatst. De tien mooiste gaan mee naar China om daar tijdens de UNESCO Oceans Conference te laten zien aan de wereldleiders. Een aantal van hen moet nog overtuigd worden dat oceanen de moeite waard zijn. Om ouders zoet te houden wordt de Ocean Experience vertoond, maar dan zonder band.


Rondleiding op onderzoeksschip Fleur de Passion

Vlakbij club PANAMA ligt aan de kade het onderzoeksschip de Fleur de Passion. Dit 33 meter lange zeilschip diende in de Tweede Wereldoorlog nog als bevoorrader van onderzeeboten. Nu fungeert het echter als wetenschappelijk station voor wetenschappers die tijdens de tien jaar durende Changing Oceans Expeditie onderzoek doen naar de belangrijkste zeegebieden van de wereld. Vlak voor SAIL doen ze dat in de Waddenzee. Aan boord: een kleine expositie over de geschiedenis van het schip en wetenschappers die vragen beantwoorden.

Win een week mee op expeditie

Op en rond de Fleur de Passion lopen vrijwilligers met een flyer waar een prijsvraag op staat. Wie het juiste antwoord geeft, maakt kans op een week mee op de Changing Oceans Expeditie in de wateren van Frankrijk, Engeland, Tunesie of op de Rode Zee. Kijk dus uit naar de vrijwilligers in witte T-shirts met de tekst Changing Oceans!

SEA ME! foto actie
Wie ook wil laten zien dat oceanen belangrijk zijn, kan zich bij de Fleur de Passion laten fotograferen voor de actie SEA ME! De foto’s worden dezelfde dag nog op Facebook geplaatst én ze worden verwerkt tot een digitale mozaïek die in september op de UNESCO Oceanen conferentie in China wordt gepresenteerd. Je laat je duszien aan de wereldleiders.