Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Beleef buiten tijdens de Groene Maand!

De gehele maand september staat Nederland in het teken van de Groene Maand;hiervoor is de website www.groenemaand.nl gelanceerd met daarop honderden groene activiteiten en natuurexcursies.

Publicatiedatum 25/08/2010

Jaarlijks wordt in september De Groen Maand georganiseerd door een groot aantal organisaties die zich inzetten voor natuur, milieu, landbouw en recreatie. Doel is om een zo groot mogelijk publiek te enthousiasmeren om naar buiten te gaan.

Tijdens deze 11e editie van de Groene Maand worden er in het hele land groene activiteiten georganiseerd. Vaak gratis, uniek en kleinschalig. Wandelingen, fiets- en speurtochten, rondleidingen, kinderactiviteiten, tentoonstellingen en themalezingen, meestal onder leiding van een natuurgids. De campagne is een initiatief van IVN, vereniging voor natuur- en milieueducatie.  

Wilt u weten wat er bij u in de buurt te doen is? Neem dan eens een kijkje via de activiteitenzoeker en selecteer op datum of provincie. 

Met de slogan Beleef Buiten! wordt dit jaar ook aandacht gevraagd voor de natuurbeleving door kinderen. Uit onderzoek blijkt dat de kinderen van nu 50% minder in de natuur spelen dan twintig jaar geleden. Dit komt onder andere door de verstedelijking, maar de computer en tv spelen hierin ook een grote rol. Kinderen horen te bewegen. En hierbij is de natuur van vitaal belang!  

 

 

Een greep uit alle activiteiten:

 

 

Voor de kleine natuurdetectives: Ga naar wild speuren op de Veluwe, snorkelen, strandjutten of kajakvaren op de Oosterschelde. Of een insectenhotel bouwen, een avondwandeling maken of rogge dorsen en appels plukken.

Voor de wandelaars is er veel te zien en beleven tijdens duinwandelingen en natuurspeurtochten. Vogels of vleermuizen spotten of ontdek al wandelend een van de vele landgoederen die Nederland rijk is.

Voor de nieuwsgierige mens zijn er tentoonstellingen en lezingen onder andere over het thema Biodiversiteit en natuurvriendelijk tuinieren. Maak kennis met een egelopvang of met het nachtleven van de das.

Creatief? Wandel door een verhaal van de verteltuin of ga groen schilderen of schrijven. Geniet van theater, muziek en een proeftuin tijdens het Groeneveldfestival.

Een weekendje weg... Ook dat kan! Zo is er een natuurweekend op het Ketelmeer en organiseert de Waddenvereniging een waddenwerkweekend