Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Biodiversiteit: kansen voor bedrijven op Nationaal Duurzaamheids Congres 2012

Op 20 november 2012 organiseerden Royal HaskoningDHV en CKC de 13de editie van het Nationaal Sustainability Congres. Dit is het jaarlijks grootste duurzaamheidscongres, al meer dan 10 jaar. Met steun van EZ en het Platform Biodiversiteit Ecosystemen en Economie (Platform BEE) organiseerde het Biodiversity Future Initiative een side event ‘Biodiversiteit: Kansen voor bedrijven’, waarbij ca. 80 deelnemers discussieerden over hoe bedrijven kunnen bijdragen aan, en profiteren van het behoud van biodiversiteit. Inleidingen werden verzorgd door Rein Willems (voorzitter Platform BEE) en Monika Milz (voorzitter Green Deal Board). Er is gesproken over de te kiezen doelen, regievoering op het onderwerp, de behoefte om vooralsnog 1000 bloemen te laten bloeien, vooral aan de slag te gaan en veel aan kennisuitwisseling te doen. Bureaucratie moet worden vermeden, maar van de overheid wordt ook leiderschap en spelregels verwacht. Sommige, m.n. internationale bedrijven zijn al jaren bezig (bv Nutreco), anderen willen graag maar zoeken een start (bv AKZO).

Het congres als geheel was ook druk bezocht. Het jaar 2012 is een jaar vol jubilea op het gebied van duurzaamheid zoals: publicatie 'Grenzen aan de groei' van de Club van Rome (1972) en het rapport 'Our Common Future'(1987) van de Brundtland-commissie. De tijd is echter rijp voor nieuwe energie en een nieuwe focus voor de duurzaamheidsagenda voor de komende jaren. De nieuwe generatie leiders moeten kaders en handvatten krijgen voor het bouwen aan een nieuwe toekomst. The Revitalization of Sustainability: 'Dienen en verdienen' was dan ook het thema van de 13de editie van het NSC. Sleutelwoorden van lezingen en debat: versnelling, opschaling, en oog voor complexiteit.

Bron http://www.sustainability-congres.nl/ met aanvullingen
Publicatiedatum 26/11/2012

in het nieuwe TV-programma "Mooi en Duurzaam Nederland" een korte reportage opgenomen zijn van het 13de Nationaal Sustainability Congres. Naast beelden van onderdelen van het congresprogramma en de beurs, zullen in de uitzending quotes zijn opgenomen van organisator Folkert van der Molen (Royal HaskoningDHV), Bernard Wientjes (VNO-NCW), Herman Wijffels en Peter Bakker (President World Business Council for Sustainable Development). De uitzending belicht met name het verschil tussen de oude en nieuwe wereld. Bij aanvang zal de opening van de Amsterdamse beurs te zien zijn van maandag 19 november dat in het teken stond van het congres.

De uitzending was te zien op zondag 24 november om 14.30 uur op RTL 7. De uitzending wordt/werd herhaald op zaterdag 1 december om 14.00 uur op hetzelfde net.

Voor een verslag van de side event en de posters van deelnemende groepen, klik hier....

Een terugblik op  het congres is te vinden op http://www.sustainability-congres.nl/terugblik/