Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Biodiversity, opportunities for new economics

Op 23 en 24 november 2010 zal een congres onder de werktitel 'Biodiversity, opportunities for new economics' in Artis in Amsterdam plaatsvinden. De organisatoren willen het belang van biodiversiteit voor de economie bespreken.

Publicatiedatum 03/08/2010

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) organiseert samen met het interdepartementale programma Biodiversiteit, het NERN (The Netherlands Ecological Research Network), het IUCN-NL (International Union for Conservation of Nature - Nederland) en Artis in het Jaar van de biodiversiteit op 23 en 24 november 2010 een congres onder de werktitel 'Biodiversity, opportunities for new economics' in Artis in Amsterdam. De organisatoren willen samen met het bedrijfsleven en wetenschappers het belang van biodiversiteit voor de economie bespreken.

Aan het interdepartementale programma Biodiversiteit nemen naast het ministerie van LNV de ministeries van VROM, BUZA/OS deel. Op het congres stellen diverse (inter)nationale sprekers de vraag centraal welke concrete aangrijpingspunten er zijn om de ecologische voetafdruk van Nederland te verkleinen en het bedrijfsleven meer biodiversiteitneutraal te laten produceren. Daarbij zal ook worden gekeken naar het economisch belang van biodiversiteit en de besluitvorming van overheid, consument en bedrijven. Ook zal men ingaan op de beschikbaarheid van groene grondstoffen op lange termijn, het innovatief gebruik van biodiversiteit door het bedrijfsleven en de samenhang tussen economische en ecologische modellen.

Lees meer op het blog