Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Cahier Biodiversiteit: meer dan alleen soorten

In dit cahier wordt de bijzondere biodiversiteit in Nederland beschreven en wat het nut ervan is voor de mens. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van het huidige biodiversiteitsbeleid in Nederland en daarbuiten, waaronder verschillende manieren om biodiversiteit te behouden en te stimuleren. Heeft een dier, een plant, zelfs een bacterie het recht om te blijven bestaan, zelfs al heeft dit totaal geen nut voor de mensheid, of is het misschien zelfs schadelijk? Heeft het pokkenvirus evenveel recht op bescherming tegen uitroeiing als de Bengaalse tijger? U kunt het cahier inzien via onze website: http://www.biomaatschappij.nl/cahiers/biodiversiteit.

 

Betreffende URL http://www.biomaatschappij.nl
Bron http://www.biomaatschappij.nl/cahiers/biodiversiteit/
Publicatiedatum 28/03/2013
Geografische dekking Nederland,

Dit cahier Biodiversiteit gaat in op de vraag wat biodiversiteit is, hoe belangrijk deze is voor het voortbestaand van de mens en of het daarvoor nodig is alle soorten te beschermen, dan wel dat we het ook met minder kunnen.