Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Europese commissie start campagne biodiversiteit

Woensdag 31 maart presenteert de Europese Commissie In het kader van het internationale jaar van de biodiversiteit presenteert de Europese Commissie op 31/03/10 haar bewustwordingscampagne tijdens een bijeenkomst in Amsterdam in aanwezigheid van Marijke Vos, wethouder in Amsterdam en lid van de Taskforce Biodiversiteit.

Bron Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen
Publicatiedatum 28/03/2010

Nederlands scoort als een van de laatste als het gaat om het bewustzijn over het verlies van biodiversiteit, maar ook in andere landen is het de moeite waard om kennis over biodiversiteit te vergroten. Inzetten op bewustwording is ook een van de aanbevelingen van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen.

Bijdrage leveren

Onderzoek wijst uit meer kennis over biodiversiteit bij het publiek en individuele acties een grote rol spelen voor het behoud van biodiversiteit. Reden voor de Europese Commissie om hiervoor een Europese Campagne te ontwikkelen, om de betrokkenheid te stimuleren en mensen te bewegen om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan het in stand houden van de biodiversiteit.