Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News FSC houdt spreekuur over EU-Houtverordening

FSC Nederland houdt de komende twee weken een dagelijks spreekuur over de EU Houtverordening (EU TR), die over minder dan een week van kracht wordt. Iedereen met vragen over de EU Houtverordening en de relatie tussen de EU TR en FSC kan van 26 februari tot en met 8 maart tussen 13.00 en 14.00 telefonisch (030-276 7220) bij FSC Nederland terecht. Bellen buiten deze tijden is uiteraard ook mogelijk, maar dan bestaat de kans dat u niet direct te woord gestaan kan worden.


Betreffende URL http://www.fsc.nl/nieuws/spreekuur-eutr
Bron FSC; Houtwereld
Publicatiedatum 26/02/2013

Op 3 maart aanstaande zal de nieuwe verordening in werking treden die de import van illegaal hout in de Europese Unie verbiedt. Marktdeelnemers die voor het eerst het hout op de Europese markt zetten, zullen vanaf dat moment moeten werken met een zogenaamd due dilligence systeem. Bedrijven verder in de keten zijn zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van een administratie waaruit blijkt dat het hout van legale herkomst is.

“We merken wij dat er nog veel vragen leven over de Houtverordening en hoe deze zich verhoudt tot FSC. Daarom willen we via onder andere dit spreekuur iedereen zo goed mogelijk voorlichten,” vertelt adjunct-directeur Arjan Alkema. “De afgelopen tijd hebben wij al enkele voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over de EU TR. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er dit jaar nog meer van dit soort bijeenkomsten worden georganiseerd.”

Voor hout afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen komt er geen Green Lane (dat geldt overigens ook voor andere certificeringsystemen). “Het FSC-systeem is echter waar nodig aangepast op de nieuwe wetgeving. Wij verwachten dan ook dat een marktdeelnemer die een FSC-product op de EU-markt zet, weinig of geen extra inspanningen hoeft te leveren” aldus Alkema.