Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Green Deals getekend, nieuwe ronde open

Vanaf 15 december kunnen weer nieuwe projecten voor de Green Deal worden ingediend via www.rijksoverheid.nl/greendeal. De Rijksoverheid zoekt naar concrete duurzame initiatieven op het gebied van energie, water, grondstoffen en mobiliteit.

Burgers, bedrijven en organisaties komen steeds vaker met initiatieven voor groene groei, het vergroenen van de samenleving is een economische kans. Bijvoorbeeld door energie te besparen, of grondstoffen duurzaam te gebruiken. Vaak gaat het om projecten die zichzelf terugverdienen. Toch komen deze projecten niet altijd van de grond.

Door Green Deals met de samenleving te sluiten zorgt de Rijksoverheid dat deze projecten een zetje in de goede richting krijgen. De overheid kan wet­ en regelgeving aanpassen, afzetmarkten voor nieuwe technologieën ondersteunen, zorgen voor goede samenwerkingsverbanden en de toegang tot de kapitaalmarkt verbeteren.

Green Deals Biodiversiteit getekend
Op 13 december kregen minister Verhagen en staatssecretaris Atsma niet alleen het advies van de Taskforce Biodiversiteit aangeboden, maar ze tekenden ook een Green Deal voor de uitvoering van dat advies. En wel met het Platform Biodiversiteit en Bedrijfsleven dat onder leiding staat van Rein Willems, oud-directeur Shell. Daarnaast werden 10 afzonderlijke Green Deals getekend voor uiteenlopende acties voor biodiversiteit met cira 40 vertegenwoordigers van bedrijven. Van olifantsgras rond Schiphol tot het technisch nabootsen van natuur (biomimicry), van natuur op bedrijventerreinen tot een groen verdienmodel voor cateringbedrijven.

Met nu al ruim 70 Green Deals zet dit kabinet  concrete stappen naar een duurzame economie. De komende jaren zal het kabinet Green Deals blijven sluiten met de samenleving. Elke deal bevat een concreet resultaat, de inzet van het bedrijfsleven, medeoverheden en kennisinstellingen en de inzet van de rijksoverheid.

Aanmelden

Initiatieven voor nieuwe Green Deals kunnen tot en met 29 februari 2012 worden aangemeld op rijksoverheid.nl/greendeal. Hier vindt je ook meer informatie over de Green Deal. Laat je ook inspireren door een aantal voorbeelden van reeds bestaande Green Deals (o.a. ook op het gebied van biodiversiteit).

Publicatiedatum 09/01/2012

 

Green Deal ' Biodiversiteit en Economie' met Platform Biodiversiteit, Ecosystemen & Economie (voorheen Platform Biodiversiteit & Bedrijfsleven): http://www.mkb.nl/images/Green%20Deal%20Platform%20Biodiversiteit%20Taskforce%20en%20kabinet.pdf

11 nieuwe Green Deals op 13 december 2011, totaal in 2011 is nu 75 Green Deals: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-economie/documenten-en-publicaties/brochures/2011/12/13/factsheet-11-green-deals-biodiversiteit.html

 

Please note that this information has expired.