Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Groene Handdruk

Wethouder Annemiek van de Ven heeft De Groene Handdruk uitgereikt aan bewoners die initiatieven nemen om de biodiversiteit in de gemeente Veghel te vergroten.

Publicatiedatum 23/06/2010

Tijdens de eerste bestuurdersbijeenkomst van de Duurzame Driehoek van 2010 (27 januari) werd de aanmoedigingsprijs ‘Groene Handdruk’ officieel gelanceerd. Een bijzondere trofee met bijbehorend geldbedrag van 350 Euro voor lokale biodiversiteitsinitiatieven binnen de Duurzame Driehoek.

De gemeenten van de Duurzame Driehoek reiken deze prijs in 2010 uit aan burgers, jong en oud die in hun eigen openbare omgeving de biodiversiteit willen bevorderen. De gemeenten gaan de komende maanden op zoek naar goede initiatieven van bijvoorbeeld buurtorganisaties, zorginstellingen, scholen, kinderopvang en dergelijke. Het gaat om initiatieven zoals het aanplanten van natuurrijke plekken in de buurt of op het schoolplein, zoals een vlindertuin of paddenpoel. Of bijvoorbeeld het plaatsen van vleermuis- en vogelkasten.

Veghel
Wethouder Annemiek van de Ven heeft 12 trofeeën uitgereikt aan het Fioretti college, Basisschool ’t Ven, Basisschool de Tuimelaar, de heer P. Breugel, de heer. H. Leuken, de Zijtaarts Jeugd Natuurvereniging, de heer T. van den Elsen de heer W. van der Velden, de heer G. van Leiden, mevrouw L. van Beurden en mevrouw A. Oudendijk
Enkele initiatieven zijn: plaatsen van een vogelvide, nesten voor kerk- en steenuilen, natuurprojecten op scholen, vleermuizen kasten en weidevogel bescherming.