Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Groene mode in de prijzen

Geen geitenwollensokken maar hippe sneakers die ook nog eens biologisch afbreekbaar zijn. Donderdag 27 januari werden de prijswinnaars van The Green Fashion Competition bekendgemaakt.

De eerste prijs van €25.000 ging naar mode-ontwerpster Elsien Gringhuis, OAT won de tweede prijs (€15.000). Tijdens de finale toonden acht finalisten ieder twee outfits. Gringhuis en OAT kregen een prijs voor hun ontwerp en voor hun businessplan waarin staat hoe de beoogde modeonderneming bijdraagt aan het behoud van biodiversiteit.

De prijzen werden tijdens de International Fashion Week in Amsterdam uitgereikt. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en Amsterdam International Fashion organiseerden de groene ontwerpwedstrijd.

Waarde van biodiversiteit

Het ministerie van EL&I organiseert de Green Fashion Competition om de waarden van biodiversiteit voor de samenleving te benadrukken en om overgang naar een duurzame (mode)economie te stimuleren.

De prijsvraag wil deelnemers stimuleren om op een maatschappelijk verantwoorde manier na te denken over ondernemen binnen de mode-industrie. De productie- en gebruiksketen van kleding maakt gebruik van natuurlijke grondstoffen en haalt inspiratie uit de planten- en dierenwereld. Daarnaast heeft de productie van kleding veel invloed op de natuur en de wereldwijde biodiversiteit. Voor 1 kilo katoen is bijvoorbeeld 10.000 liter water nodig.

 

Publicatiedatum 28/01/2011