Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Het WK-gras kan groener!

Wereldwijd stoten TV-kijkers zo'n 3 miljoen ton CO2 uit. Het WK zélf veroorzaakt extra CO2 uitstoot door oa. internationale en nationale vluchten om teams en supporters te vervoeren.
Maar, we kunnen het compenseren!

Publicatiedatum 06/07/2010

Het WK voetbal is het grootste sportevenement ter wereld. Trees for Travel heeft berekend dat de WK TV kijkers wereldwijd 3,3 miljoen ton CO2 uitstoten, een verdubbeling van de uitstoot van het WK zelf.

De oplossing lijkt echter nabij: men kan het avondje voetbal kijken compenseren, door het steunen van het klimaatnotenproject in Mali, Afrika. De Jatrophastruiken die de boeren in dit project om hun akkers planten zorgen voor CO2 vastlegging. Maar er is meer. De geiten lusten de struiken niet, zo worden de akkers beschermd tegen loslopend vee. Ook geven ze bescherming tegen de wind en dus tegen erosie van de bodem. Aan de struiken groeien noten. De boeren maken hier biodiesel van. Dit is goed voor de economische positie van Mali omdat ze minder olie hoeven te importeren. Het is ook goed voor de boeren omdat ze zo extra inkomsten kunnen genereren. In totaal worden er zo'n 8.000 boeren en hun families beter van. Dit project is een initiatief van KIT, KIA Motors Nederland en Trees for Travel.

In 1 voetbalveld passen zo'n 500 Jatropha struiken en deze leggen samen circa 30 ton CO2 vast. Om 3,3 miljoen ton CO2 vast te leggen zijn dus 110.000 voetbalvelden nodig. De struiken kosten 25 cent per stuk. Van elke €3 die je doneert, komt €2 bij Trees for Travel terecht en kunnen we dus 8 struiken planten

 

De compensatie wordt verzorgd door Trees for Travel. Trees for Travel, een erkend goed doel, investeert in bos- en duurzame energieprojecten. De compensatie euro's worden besteed aan projecten die de sociaal-economische positie van de lokale bevolking structureel verbetert. Echt duurzame compensatie dus.

Meer informatie vind je op: http://www.maakhetgrasgroener.nl/