Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Hogeschool Leiden en NCB Naturalis starten lectoraat Biodiversiteit

Hogeschool Leiden en het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis hebben dr. Barbara Gravendeel per 1 oktober 2011 aangesteld als lector Biodiversiteit. Deze nieuwe lector is verbonden aan de opleiding Bio-informatica van het cluster Techniek en werkt nauw samen met dr. Willem van Leeuwen, de lector Innovatieve Moleculaire Diagnostiek in het TOPlab van de Hogeschool Leiden.

Betreffende URL http://www.naturalis.nl/nl/over-ons/pers/persberichten/2011/hogeschool-leiden-en-ncb-naturalis-starten-lectoraat-biodiversiteit/
Bron NCB Naturalis
Publicatiedatum 29/09/2011
Geografische dekking Nederland

Het doel van het lectoraat Biodiversiteit is het verrichten van onderzoek samen met docenten en studenten en het ontwikkelen van onderwijs zoals een nieuwe keuzeminor Applied Genomics. Studenten gaan toegepast onderzoek uitvoeren voor opdrachtgevers uit het Nederlandse bedrijfsleven met gebruik van de expertise over mondiale biodiversiteit die in NCB Naturalis aanwezig is. De nadruk zal liggen op genoom analyses.

Innovatieve biodiversiteitproducten

Bij het analyseren van een genoom worden veel nieuwe DNA barcoding markers gevonden waarmee een plant, dier of schimmel op naam gebracht kan worden. Van veel innovatieve biodiversiteitproducten is de taxonomische identiteit nog onvoldoende bekend. Voor deze groepen zullen nieuwe DNA barcoding markers ontwikkeld worden. Hierbij kan gedacht worden aan algen uit bioreactoren, roofmijten ingezet bij biologische bestrijding van plagen, en planten die natuurlijke afweerstoffen produceren tegen malariamuggen.

Persinformatie

  • Voor meer  informatie over Hogeschool Leiden kunt u contact opnemen met:
    Hogeschool Leiden, Dorothy Pillen-Warmerdam, senior communicatieadviseur,
    tel. +31 (0)71 – 51 88 136 of pillen.d@hsleiden.nl
  • Voor meer informatie over de inhoud van het lectoraat kunt u contact opnemen met:
    NCB Naturalis: Astrid Kromhout, communicatieadviseur,
    tel. +31 (0)71 – 56 87 625 of astrid.kromhout@ncbnaturalis.nl

Please note that this information has expired.