Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Kiezen of verliezen: Groene politiek moet

In bijna alle partijprogramma's staat dat Nederland een te grote voetafdruk heeft. Slechts drie geven een aanzet hoe we daar iets aan kunnen doen. Dat constateert Hans Alders, voorzitter van de Taskforce Biodiversiteit aan het eind van het verkiezingsdebat in Felix Meritis donderdag 3 juni. Dit citaat is ook de opening van een artikel over het debat op de nieuwssite P+

Publicatiedatum 04/06/2010

Onder de noemer Kiezen of Verliezen ging de Taskforce in Felix Meritis de confrontatie aan met acht politieke partijen. Verlies van biodiversiteit bedreigt onze voedselvoorziening, veiligheid en industrie. Als innovatie en het bedrijfsleven het voortouw moeten nemen bij behoud van biodiversiteit, waar kan het bij de politiek op rekenen? Een echt duidelijk antwoord kwam er niet.

Vervolg

Het debat op 3 juni is een eerste in een reeks van vier. Doel van  de debatten is betrokken groepen in de samenleving betrekken bij de tot standkoming van het advies dat in 2011 aan de overheid zal worden aangeboden. Het eerst volgende debat is op duurzame dinsdag 7 september in Felix Meritis.

Foto: Sandra Rottenberg in gesprek met Liesbeth van Tongeren