Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Kiezen of Verliezen: Innovatie voor biodiversiteit

De milieubeweging weet het al lang. Het bedrijfsleven raakt er steeds meer van overtuigd. We hebben te maken met een grondstoffenschaarste die het bedrijfsleven in haar voortbestaan bedreigt. Biodiversiteitverlies is geen luxeprobleem meer. Het meest recente rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving rekende het ons nog eens onbarmhartige voor: bescherming alleen is belangrijk, maar volstrekt onvoldoende. Een andere kijk op economie en ondernemen is van levensbelang. Het bedrijfsleven is aan zet.

Publicatiedatum 05/11/2010

Op 16 november organiseert de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen een debat in Felix Meritis. In dit 3e debat in de reeks Kiezen of Verliezen laat de Taskforce zichzelf en het publiek inspireren door duurzame Willie Wortels, die met positieve en specifieke voorbeelden laten zien hoe innovaties in productieprocessen en ketens bijdragen aan biodiversiteit. Ondernemers die de wereld door een andere bril bekijken. Ontwerpers - in de ruime zin van het woord - die inspiratie putten uit de natuur en slimme, duurzame producten ontwikkelen. En financiële goeroes die weten wat geld waard is en wat dat kan bewerkstelligen, ook - en juist - voor een groene economie en behoud van biodiversiteit.
 
Samen met ontwerpers en ondernemers gaat de Taskforce in op de vraag in welke mate innovatie in productieprocessen en -ketens bij kan dragen aan behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit. Nederland heeft veel kennis in huis, met name over landbouw, water, logistiek en (bio)chemie. Hoe kan die kennis en expertise van Nederlandse wetenschappers en pioniers uit het bedrijfsleven optimaal worden benut?
 
Na inspirerende verhalen en succesvolle voorbeelden van onder anderen René Wijffels (WUR, AlgaePARC), Jan Zuidam (DSM, Taskforce lid), Daan Dijk (adjunct directeur Maatschappelijk Ondernemen Rabobank) en Louise Vet (Directeur NIOO-KNAW, professor in Evolutionary Ecology) stellen we samen randvoorwaarden en acties op die nodig zijn om deze trend te versnellen en een groene economie te bewerkstelligen. Moderator: Ruben Maes.
Reserveren verplicht: www.felixmeritis.nl/nl/reserveren/innoveren-voor-biodiversiteit, toegang gratis.

Het debat begint om 20:00 uur.