Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Leaders for Nature India gelanceerd: versterking samenwerking Nederland-India

Momenteel zijn ruim 170 landen bijeengekomen rondom het Biodiversiteitsverdrag in de 11e Conference of Parties (COP-11) in Hyderabad, India.

Tijdens deze conferentie werd op 17 oktober een belangrijke samenwerkingsovereekomst gelanceerd in het bijzijn van Directeur Natuur en Biodiversiteit, Rob van Brouwershaven: de lancering van Leaders for Nature in India door de International Union for Conservation of Nature (IUCN).

Leaders voor Nature heeft als doel het bedrijfsleven te stimuleren tot ontwikkelingen op het gebied van natuur en biodiversiteit. Nederlandse bedrijven realiseren zich dat ze afhankelijk zijn van biodiversiteit, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van grondstoffen. Niet alleen op dit moment, maar ook in de toekomst lopen ze risico als ze onvoldoende rekening houden met biodiversiteit. Ook zijn er grote kansen om via verduurzaming een ‘first mover’-positie op de markt in te nemen. Biodiversiteit en economie komen zo steeds dichter bij elkaar. En dat is een mondiale ontwikkeling, zo werd duidelijk tijdens de COP-11.

De lancering is een belangrijk moment voor India, omdat dit het eerste nationale Indiase Business en Biodiversity platform is dat de verschillende stakeholders bijeenbrengt voor het mainstreamen van biodiversiteit en duurzame ontwikkeling in het Indiase bedrijfsleven.

Het is ook een belangrijk moment voor Nederland, omdat India het eerste land is buiten Nederland waar een Leaders for Nature-netwerk wordt gelanceerd. Dit is in lijn met de ambitie van Nederland om een voortrekkersrol te nemen in verschillende aspecten van Corporate Social Responsibility. Nederlandse Leaders for Nature zijn onder andere: KLM, Nutreco, DSM en Unilever.

Publicatiedatum 18/10/2012
Geografische dekking India, Nederland,