Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Nacht van de Nacht

Van 10 oktober tot en met 10 november 2010 organiseren de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu de Nacht van de Nacht Sterrentelling. Kijk tijdens een heldere avond naar de sterrenhemel bij jou in de buurt en help mee te onderzoeken hoe donker het nog is in Nederland. De sterrentelling is onderdeel van de Nacht van de Nacht. Dit evenement vindt dit jaar voor de zesde keer plaats, dit keer op 30 oktober.

Waar is het nog donker?

Publicatiedatum 29/10/2010

Op veel plekken in Nederland wordt sterrenkijken steeds lastiger door teveel verlichting. In Nederland is de hemel daarom  niet zwart, maar grijs of zelfs geel. Zo'n lichte hemel 's nachts is niet alleen vervelend als je graag naar een mooie sterrenhemel kijkt, het verstoort ook de natuur. Veel dieren en mensen hebben hinder van de onnatuurlijk lichte nachten.  Zo werd deze week nog bekend dat er een sterke achteruitgang is van de aantallen en soorten nachtvlinders. Bovendien zorgt de lichtvervuiling voor onnodige geld- en energieverspilling.

30 oktober

Op 30 oktober wordt de zesde Nacht van de Nacht gevierd. Ook dit jaar zijn er in iedere provincie vele ‘duistere’ activiteiten te beleven, voor jong en oud. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor alle activiteiten bij jou in de buurt. Tal van gemeenten en bedrijven nemen ook dit jaar weer deel aan de Nacht van de Nacht. In heel het land zullen honderden kerken, kantoren, bruggen, torens, gemeentehuizen en monumenten de verlichting doven.