Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Natuurtheater voor Terschelling

Op 18 mei krijgt de Terschellinger bevolking een bijzonder cadeau van Staatsbosbeheer: een natuurtheater.

Publicatiedatum 12/05/2010

Het natuurtheater is anderhalf voetbalveld groot en biedt ruimte aan 1000 bezoekers. Het natuurtheater komt op de voormalige afvalstort van het dorp West-Terschelling.

Het bijzondere aan dit theater is dat het gemaakt is van 40.000 kubieke meters grond en plantenresten, afkomstig van grote natuurherstelwerkzaamheden in de natte duinvalleien rondom het theater. Dit is net zo veel als een file van maar liefst 10 kilometer aan vrachtwagens gevuld met materiaal. Twintig hectare van deze valleien zijn afgelopen jaren opgeschoond in het kader van het Europese natuurherstelprogramma LIFE duinen.

Op 12 juni wordt het natuurtheater officieel in gebruik genomen. Voor de naam van het theater is een prijsvraag uitgeschreven. Staatsbosbeheer daagt eilandbewoners en andere enthousiastelingen uit om voor 31 mei 2010 een passende naam te bedenken voor het nieuwe natuurtheater. Een vakjury beoordeelt de inzendingen en maakt op 12 juni de uitslag bekend.

Heb je leuke ideeën? Stuur dan een e-mail naar boswachter Remi Hougee.

Voor meer informatie en foto's, klik hier