Deze site maakt gebruik van cookies om te functioneren zoals verwacht. Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze cookie policy.
Accepteren en sluiten

News Nederlandse multinationals richten Dutch Sustainable Growth Coalition op

Nederlandse multinationals richten Dutch Sustainable Growth Coalition op

27-01-2012 - Nederlandse multinationals gaan gezamenlijk business modellen gebaseerd op duurzame groei bevorderen en promoten. Hiervoor hebben ze de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) opgericht. Het initiatief, genomen door Akzo Nobel, DSM, FrieslandCampina, Heineken, KLM, Philips, Shell en Unilever, krijgt volle medewerking en steun van VNO-NCW en wordt gefaciliteerd door Ernst & Young. Jan Peter Balkenende, voorzitter van DSGC en partner bij Ernst & Young, kondigde dit initiatief gisteren aan tijdens het World Economic Forum in Davos.

Betreffende URL http://www.vno-ncw.nl/Pers/Persberichten/Pages/Nederlandse_multinationals_richten_Dutch_Sustainable_Growth_Coalition_op_391.aspx
Bron VNO-NCW
Publicatiedatum 02/02/2012

De Dutch Sustainable Growth Coalition is een groep Nederlandse multinationals die actief wil bijdragen aan de verduurzaming van de wereld. Zij hebben het afgelopen decennium duurzaamheid in hun eigen bedrijfsstrategie geïncorporeerd en krijgen daarvoor erkenning in internationale duurzaamheids benchmarks. Ze delen de visie dat financiële en economische groei samen gaat met het creëren van winst voor mens, milieu en maatschappij. Ze zijn ervan overtuigd dat het duurzame groeimodel hét business model is voor de toekomst.

De leden van DSGC hebben zich gecommitteerd om business modellen gericht op duurzame groei te bevorderen volgens het principe van Shape, Share en Stimulate: het ontwikkelen van duurzame bedrijfsstrategieën, gericht op het creëren van toegevoegde waarde voor zowel het bedrijf als haar stakeholders (Shape), het delen van goede voorbeelden (Share) en het aanjagen van het debat door leiderschap en het ontwikkelen van beleidsaanbevelingen (stimulate).

De Dutch Sustainable Growth Coalition is ervan overtuigd dat onze wereld in de toekomst duurzaam moet zijn. In 2050 zal de wereld 9 miljard bewoners hebben. Dit stelt ons voor enorme uitdagingen met betrekking tot productie en consumptie, het gebruik van natuurlijke bronnen, sociale gelijkheid en het klimaat. Bedrijven hebben de deskundigheid om innovatieve oplossingen voor deze problemen te ontwikkelen. Vooral wanneer duurzaamheid is geïntegreerd in hun businessmodellen. Veel Nederlandse multinationals werken al langs deze lijn. Het is hun overtuiging dat een businessmodel gebaseerd op duurzame groei kansen creëert voor bedrijven en hun concurrentiepositie versterkt. Duurzaamheid is een aanjager van economische groei geworden.

Angélique Heijl, persvoorlichter VNO-NCW

Please note that this information has expired.